Leijonille suveeri voitto Etelä-Koreasta – Sebastian Aho ykköstähti

Saku Mäenalanen nosti rystyltä uransa ensimmäisen a-maajoukkuemaalin. (kuvakaappaus MTV3:n lähetyksestä)

Leijonat pyöritti Etelä-Koreasta melko helpon voiton, sillä 60 minuutin jälkeen taululla loisti numerot 8-1 (2-0, 3-1, 3-0). Suomen ykkösmies oli tehot 2+2 takonut Sebastian Aho.

Avauserä oli silkkaa Suomen näytöstä, mutta kiekko saatiin Matt Daltonin selän taakse vain kahdesti. Kummastakin vastasi Carolinan kaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, ensinmainittu pääsi alivoimalla yksin läpi ja laittoi kiekon varmasti maaliin. Teräväinen puolestaan sivalsi terävästi Ahon syötöstä. Maaleja yhdisti se, että ne molemmat syntyivät alivoimalla.

Suomella oli mahdollisuus kolmanteenkin alivoimamaalin, kun Mikael Granlund ja Kasperi Kapanen pääsivät ylivoimahyökkäykseen.Granlundin syöttö pomppi kuitenkin Kapasen mailan yli.

Erä oli totaalista yhteen maaliin pelaamista, sillä Leijonien maalivahti Harri Säteri joutui tositoimiin vain kolmesti, kun taas virkaveli Dalton nappasi 13 koppia.

Leijonat iski yli- ja alivoimalla

Toinen erä jatkui samaan malliin eli kiekko pyöri tiiviisti korealaisten puolustusalueella. Tuosta olikin seurauksena se, että Leijonat pääsi ylivoimalle erän kahdeksannella minuutilla. Bryan Young ehti istua boksissa vain vajaan minuutin, kun verkko taas heilui, Mikko Rantanen syötti poikittain b-pisteeltä b-pisteelle ja Aho laittoi suoraan syötöstä kiekon verkkoon.

Ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Veli-Matti Savinainen pääsi laittamaan kiekon lähes tyhjiin. Esityön tuohon maaliin teki Aho, joka nappasi näin jo illan neljännen tehopisteensä. Savinaisen maalista ehti kulua vain vajaa minuutti, kun Michael Swift pääsi Leijonien kiekonmenetyksen jälkeen yksin läpi ja näin Säterin nolla oli rikottu.

Minuutin verran ennen toisen erän loppua Suomi lisäsi johtoaan, kun Janne Pesonen riisti kiekon keskialueella ja ajoi maalille syöttäen b-pisteeltä Markus Nutivaaralle, joka ohjasi kiekon verkkoon. Tämäkin oli alivoimamaali.

Korealaisia pyöritettiin kuin karusellissa

Kolmannen erän alkuminuuteilla jatkui sama meno kuin kahdessa aiemmassakin. Alivoiman korealaiset vielä selvittivät, mutta seitsemännellä ja kahdeksannella minuutilla nähtiin kaksi uutta maajoukkuemaalin tekijää, kun ensin Saku Mäenalanen ja sitten hetkeä myöhemmin kolmannen polven mm-kisapelaaja Kasperi Kapanen saivat nimensä tuohon listaan.

Kuutisen minuuttia ennen loppua Pesonen heitti kiekon nollakulmasta maalille ja se meni korealaispuolustajan mailasta ohi hölmistyneen Daltonin. Tällä kertaa Leijonat pääsi helpolla, mutta sunnuntaina vastus kovenee, kun vastaan asettuu Latvia.

– Jäähyjä otettiin alkuun, mutta teimme myös pari alivoimamaalia. Teimme jatkossa asioita hyvin. Hyvää oli se, että saatiin alivoiman heti luisteluvoimaiseksi, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki.