Leijonille rankkaritappio – Emil Bemström ratkaisijana

Mikko Lehtonen #4 oli keskiviikkona Leijonien ykkösmies.

Suomi kärsi tappion Ruotsille maalein 2-3 vl (0-1, 2-0, 0-1, 0-1). Ruotsin sankariksi nousivat Magnus Hellberg ja Emil Bemström. Leijonien ykkönen oli tehot 1+1 nakuttanut Mikko Lehtonen.

Avauserää oli pelattu 11 ja puoli minuuttia, kun Adam Larsson vei Ruotsin vanhanaikaisella kuskin paikalle. Leijonat pääsi ennen tuota osumaa kertaalleen ylivoimalle ja Teemu Hartikainen oli pariin otteeseen tekopaikassa, mutta Magnus Hellberg oli ohittamaton.

– Ihan ok erä, mutta pieniä asioita täytyy parantaa. Peliä pitää nopeuttamaan, totesi Leijona-kapteeni Valtteri Filppula CMorella.

Magnus Hellberg imaisi Mikko Lehtosen laukauksen

Toista erää ehdittiin pelata vain kolme ja puoli minuuttia, kun Mikko Lehtonen laukoi siniviivan jälkeen vain kohti maalia, mutta kiekkohan painui Hellbergin patjan ja tolpan välistä luvattoman helposti verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Lehtonen syötti takatolpalle ja sieltä Sami Vatanen ohjasi kiekon verkkoon. Erän lopulla Suomi taisteli Joel Armian saaman jäähyn ilman takaiskua.

– Olimme aktiivisempia ja aloitteellisempia. Se syöttö maistui paremmalta kuin maali, sillä onhan se aina hienoa, kun tuollainen pakki-pakki -syöttö onnistuu, sanaili Lehtonen CMorella.

Tre Kronor tuli tasoihin

Joel Kellman toi Ruotsin tasoihin, kolmatta erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. Kellman sai mailansa väliin Erik Gustafssonin syöttöön ja näin Harri Säteri oli yllätetty. Ruotsilla oli vielä viimeisten kahdenkymmenen sekunnin aikana iskeä voittomaalia, mutta Leijonat kesti.

– Tiukkaa vääntöä oli. Tämä oli pienten marginaalien peli ja tänään kaveri oli tuon verran parempi. Nyt lähdetään kohti seuraavaa peliä, paalutti Vatanen CMorella.

Jatkoajalla kumpikaan ei saanut ihan mitään huippupaikkoja ja näin ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Emil Bemström oli lopulta ainoa, joka onnistui rankkareissa ja näin siis Ruotsille kaksi pistettä ja Leijonille yksi.

– Tasainen peli, ensimmäisessä erässä olimme vähän hermostuneita, mutta toinen oli sitten meidän erä. Kolmas erä olikin sitten tasainen. Rankkareihin valitaan yleensä ne, joilta on ennenkin uponnut, kommentoi päävalmentaja Jukka Jalonen CMorella.

Maalit:

11.38 0-1 Adam Larsson (Jacob Peterson, Rasmus Dahlin)
23.38 1-1 Mikko Lehtonen (Hannes Björninen, Marko Anttila)
25.39 2-1 Sami Vatanen (Lehtonen, Joel Armia)
46.38 2-2 Joel Kellman (Erik Gustafsson, Oliver Ekman-Larsson)

Harri Säteri: 5+8+8+1 = 22
Magnus Hellberg: 11+8+8+2 = 29

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min
Ruotsi: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi