Leijonille kylmää kyytiä Yhdysvalloilta

Yhdysvallat vastasi heti MM-kisojen alkuun isosta yllätyksestä voittamalla Suomen maalein 4-1 (0-1, 1-0, 3-0). Joukkueen tehomiehinä häärivät Drew O’Connor 1+2 sekä kahden maalin Alex Tuch.

Avauserää oli pelaamatta kolmisen minuuttia, kun Teemu Hartikainen laukoi ylivoimalla Jere Sallisen esityöstä Leijonat kuskin paikalle. Kiekko upposi etukulmasta hieman helponnäköisesti Casey DeSmithin selän taakse.

Emil Larmi pysäytti Yhdysvallat

Toista erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun kiekko lipui Emil Larmin selän taakse. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kuitenkin haastoi tilanteen ja tuo haasto meni läpi eli maali hylättiin maalivahdin häirintänä. Erää oli pelattu 14 minuuttia, kun Cutter Gauthierin laukaus upposi maskin takaa Larmin ulottumattomiin. Tuo tasoitusosuma oli täysin ansaittu, sillä sen verran selvästi Yhdysvallat vei ottelua. Toisen erän paras pelaaja oli kaikkiaan 18 kertaa kiekon kopannut Larmi.

– Lopetettiin vähän pelaamista, mutta onneksi on sentään vielä 20 minuuttia jäljellä. Hyvä alku sentään lämmittää, totesi Kaapo Kakko CMorella.

Larmi teki sen minkä pystyi, mutta se ei riittänyt

Kolmas erä oli puolivälissään, kun Drew O’Connor vei Yhdysvallat kuskin paikalle. Maalia edelsi Suomen kaamea kiekonmenetys. Kolmisen minuuttia myöhemmin Alex Tuch vei yhdysvaltalaiset jo kahden maalin karkumatkalle. Lopullinen ratkaisu nähtiin 47 minuuttia ennen loppua, kun Tuch laukoi kiekon tyhjään maaliin.

– Parempi voitti, meiltä vähän hyökkäyspeli katosi ja aloimme puskemaan liikaa. Vastustaja kieltämättä aiheutti sen, että jouduimme puskemaan. Voittomaalia edelsi meidän virhe, paalutti Jukka Jalonen.

Maalit:

17.07 1-0 Teemu Hartikainen (Jere Sallinen, Sakari Manninen) yv
33.48 1-1 Cutter Gauthier (Carter Mazur, Dylan Samberg)
49.49 1-2 Drew O’Connor (Dylan Samberg, Conor Garland)
52.57 1-3 Alex Tuch (Rocco Grimaldi, O’Connor)
59.12 1-4 Tuch (O’Connor)

Torjunnat:

Emil Larmi: 9+18+7 = 34
Casey DeSmith: 9+9+5 = 23

Jäähyt:

Suomi: 3×2 min
Yhdysvallat: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi