Leijonille Kanadan päänahka – Palkintona Karjala-turnauksen voitto

Suomi taisteli Karjala-turnauksen voittoon ottamalla 4-3- voiton Kanadasta 13 037 katsojan edessä. Leijonien yksi sankareista oli Mika Pyörälä, joka yleensä on hyvin vähän pisteiden valossa esillä, vaan enemmän tekee sitä näkymätöntä työtä. Tänään Pyörälä oli arkkitehtina Suomen kolmessa maalissa.

– Tiukka kamppailu oli. Me pelattiin eilen ja kaveri tuli otteluun tuoreilla jalolla. He tulivat siihen alkuun aika kovaa, mutta puolustettiin hyvin ja tiiviisti, Pyörälä mietti.

Molemmilla joukkueilla oli ottelun alusta asti paikkansa ja Suomi hallitsikin hetken aikaa peliä ennen Kanadan tekemää avausosumaa. Leijonat eivät tästä lannistuneet ja kotiyleisön voimalla jaksoi puurtaa sekä raastaa, kunnes palkinto tuli myös maalin muodossa.

– Se muuttui sitten tasaväkisemmäksi ja me päästiin peliin myös kiinni. Molemmilla oli omat momenttuminsa ja paikkoja oli molemmissa päissä, Pyörälä kertoi.

Mika Pyörälää ei varsinkaan maajoukkuepeleissä kovin usein nähdä sankarin roolissa. Kanadaa vastaankaan Pyörälä ei maalia tehnyt, mutta hänen merkityksensä osumiin oli valtavan suuri. Hän syötti Leijonien neljästä maalista kolme.

– Kiva niitä on aina tehdä, kun kaverit joille syötteli pisti ne sisään, Pyörälä ilakoi.

Kanadan voittaminen tarkoitti myös sitä, että Suomi oli ainoa joukkue, joka selvisi puhtaalla turnauksesta puhtaalla pelillä ja otti Lauri Marjamäen valmennusrupeaman aikana ensimmäisen turnausvoittonsa. Joukkueen ilme oli koko viikonlopun ajan positiivinen ja raikas. Marjamäki suunnitteleekin jo, että tästä joukkueesta suurin osa olisi mukana myös joulukuun Moskovan turnauksessa.

– Ei sitä vaihtamisen ilosta kannata vaihtaa. Joitain muutoksia tulee, Marjamäki valaisi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 64

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi