Leijonille historiallinen olympiakulta

Suomi voitti Pekingin olympialaisten jääkiekkofinaalissa Venäjän olympiakomiteanjoukkueen maalein 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Olympiakulta oli Leijonille historiansa ensimmäinen.

Venäjä siirtyi avauserässä johtoon, kun Mihail Grigorenko laukoi upean ylivoimamaalin Harri Säterin selän taakse. Viidellä viittä vastaan pelatessa Suomella ei ollut kovinkaan suuria

Ville Pokka otti tahtipuikon

Toista erää oli pelattu pelattu kolme ja puoli minuuttia, kun Ville Pokka pamautti siniviivalta kiekon alakulmaan. Tilanteessa Iiro Pakarinen teki erinomaisen maskin, eikä Ivan Fedotovilla ollut siihen mitään sanomista.

Kolmatta erää ehdittiin pelata ainostaan 31 sekuntia, kun Hannes Björninen ohjasi Marko Anttilan laukauksen verkkoon. tuo sitten jäikin ottelun viimeiseksi osumaksi.

– On tämä uskomaton tunne ja vaikea tätä on pukea sanoiksi. Meillä oli koko turnauksen ajan kova itseluottamus ja se kantoi. On hienoa, että pääsin tänne mukaan, totesi Leijona-kapteeni Valtteri Filppula Discovery+:lla.

Kerttu Niskasen huikea veto

Aikaisemmin aamulla nähtiin hiihtostadionilla myös suomalaisjuhlia, kun Kerttu Niskanen taisteli itsensä huikealla loppuvedolla pronssille naisten vapaan 30 kilometrillä. Kisan voitti Therese Johaug, joka hiihti samalla myös viimeisen olympiahiihtonsa. Johaugin ja Niskasen väliin ehätti hopeamitalisti yhdysvaltalainen Jessie Diggins.

Suomen lopullinen saldo Pekingistä oli kaksi kultaa, kaksi hopeaa sekä neljä pronssia. Tuo ylittää kahdella Pyeongchangin saaliin.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 44

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi