Leijonien ylivoimapeli ja Eeli Tolvanen oli liikaa Saksalle

Leijonat avasi Pyeongchangin olympiaturnauksen voitolla Saksasta numeroin 5-2 (2-1, 2-0, 1-1). Suomen tehomies ottelussa oli olympiadebytantti Eeli Tolvanen, joka napsi peräti neljä (1+3) tehopistettä.

Suomi sai otteluun erinomaisen alun, sillä joukkue iski avausmaalin jo reilun kolmen minuutin jälkeen Sami Lepistön viivaveto sujahti verkkoon. Suomi pelasi tuossa tilanteessa ylivoimalla. Saksa tuli tasoihin viisi ja puoli minuuttia myöhemmin myös ylivoimalla, kun Brooks Macekin lyöntilaukaus painui Mikko Koskisen selän taakse.

Suomi iski erässä vielä toistamiseen, kun neljä ja puoli minuuttia ennen erätaukoa Mika Pyörälä painoi irtokiekon sisään ohi Danny Aus den Birkenin. Suomella oli erässä pari muutakin paikkaa ja syntyivät Saksan omanpään hölmöilyjen myötä. Erä oli myös tilastojen valossa hienoista Suomen hallintaa, sillä Mikko Koskinen torjui viidesti ja Aus den Birken napsi yhdeksän koppia.

Tolvanen ja Kukkonen lähettivät leijonat karkumatkalle

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli Joonas Kemppaisen saama kakkonen erän puolivälissä, mutta Saksa ei kuitenkaan pystynyt hyödyntymään tuota miesylivoimaansa. Hieman tuon jälkeen kiekko kävi Saksan maalin poikkiputkessa, mutta ei sen lähempänä.

Nelisen minuuttia Kemppaisen jäähystä oli Juuso Hietasen vuoro katsella peliä jäähyaitiosta. Suomi sai välittömästi Hietasen kakkosen jälkeen oman ylivoimamahdollisuutensa ja Felix Schulz ei saanut istua koko kakkostaan boksissa, sillä Eeli Tolvasen ruoska puhui siten, että Aus den Birkeninillä ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua sitä.

Reilu minuutti ehti kulua edellisestä osumasta, kun Tolvanen ja Petri Kontiola alustivat ja Lasse Kukkonen sivalsi toisesta aallosta vastustamattomasti kiekon yläkulmaan. Koskinen torjui erässä yhdeksän kertaa ja Aus den Beirken vain neljästi.

Kemppainen kaunisteli vielä numeroita

Saksan Frank Hördler onnistui kaventamaan heti kolmannen erän alkuun. Hördler sai haltuunsa suomalaispuolustuksen harhasyötön ja laukoi kiekon verkkoon. Erän kahdeksannella minuutilla oli huippupaikat molemmissa päissä. Ensin Koskinen pelasti Suomen ja seuraavaksi Jarno Koskiranta pääsi läpiajoon, mutta Aus den Birken oli ohittamaton.

Leijonat lisäsi johtoaan erän toisella kympillä, kun Tolvanen antoi ylivoimapelissä timanttisen syötön maalinedustalle ja sieltä Joonas Kemppainen tuikkasi kiekon verkkoon. Tuo tehopiste oli Tolvaselle jo ottelun neljäs (1+3), kovat lukemat olympiadebyytissä.

– Hienoa oli, että tehtiin viisi maalia sekä ylivoimapelin toimivuus. Tolvanen ja kumppanit sai hyviä onnistumisia ja muut miehet sitten hoiti alivoimapelit. Tästä on hyvä jatkaa, totesi Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

– Hyvä peli, kun kaikki teki roolinsa. Vähän oli perhosia vatsassa, kun oli eka aikuisten arvokisamatsi, totesi leijona-sankari Eeli Tolvanen.

-Hyvä peli ja oli vielä hyvää erikoistilanne pelaamista enpä muista koska olen tehnyt viimeksi arvokisamaalin, sanaili kapteeni Lasse Kukkonen.

Maalit:

3.13 1-0 Sami Lepistö (Petri Kontiola, Eeli Tolvanen) yv
8.41 1-1 Brooks Macek (Christian Ehrhoff) yv
15.30 2-1 Mika Pyörälä (Jani Lajunen)
37.22 3-1 Tolvanen (Teemu Hartikainen, Julius Junttila) yv
38.43 4-1 Lasse Kukkonen (Kontiola, Tolvanen)
41.51 4-2 Frank Hördler
52.48 5-2 Joonas Kemppainen (Tolvanen, Lepistö) yv

Torjunnat:

Mikko Koskinen: 5+9+8 = 22

Danny Aus den Birken: 9+4+2 = 15

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min

Saksa: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 185

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi