Leijonat voitti Iso-Britannian tennislukemin – Heiskanen ja Lindell heti tehopisteille

Tässä tilanteessa Ben Bowns pystyi nollaamaan Valtteri Filppulan aikeet.

Suomi voitti MM-kisojen viidennessä ottelussaan Iso-Britannian tennislukemin 6-0 (2-0, 2-0, 2-0). Miro Heiskanen ja Esa Lindell pääsivät myös heti ensimmäisessä ottelussaan tehopisteille.

– Aika vahva esitys meiltä, ei annettu paljon kaverille saumaa. Kolme pinnaa ja tästä kohti seuraavaa peliä. Heiskanen ja Lindell pääsivät ihan hyvin peliin mukaan, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen.

Ensimmäisessä erässä Suomen pakit pommittivat kaksi maalia, kun sekä Niklas Friman ja Juuso Hietanen laukoivat kiekon Ben Bownsin selän taakse. Frimanin maalin kakkossyötön merkkautti itselleen Juho Lammikko ja samalla porilainen sai nimiinsä myös ensimmäisen tehopisteensä MM-kisoissa. Tuo avauspiste syntyi Lammikon 12. MM-kisaottelussa. Frimanille maali oli puolestaan miehen uran ensimmäinen kisaosuma.

– Tultiin hyvin alkuun. Sovimme, että pidämme vaihdot lyhyinä. Peliä pitää edelleen parantaa, totesi Friman CMorella.

Leijonilta odotetusti kiekonhallintaa

Toista erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun Valtteri Filppula lisäsi Leijonien johtoa Mikael Granlundin erinomaisesta syötöstä. Pari minuuttia edellisestä Joel Armia pääsi nokikkain Bownsin kanssa ja ahdistettunakin mies laittoi kiekon verkkoon, no lopullisesti kiekko sinne verkkoon meni brittipuolustajan luistimesta.

– On vähän eriluonteinteinen peli kuin tähän asti. Meiltä kiekonhallintapeliä, kun kaveri keskittyy puolustamiseen eikä juurikaan hyökkäyspeliä ole, totesi Harri Pesonen CMorella.

Tasaisen vauhdin taulukolla mentiin loppuun asti

Kolmatta erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Saku Mäenalanen ohjasi Esa Lindellin laukauksen viidennen kerran Bownsin selän taakse. Nelisen minuuttia ennen päätössummeria Toni Rajala laukoi brittipuolustajan luistimen kautta ne kuuluisat tennislukemat. Miro Heiskanen merkkautti itselleen syöttöpisteen Rajalan maaliin.

Maalit:

6.48 1-0 Niklas Friman (Sami Vatanen, Juho Lammikko)
11.38 2-0 Juuso Hietanen (Sakari Manninen)
26.40 3-0 Valtteri Filppula (Mikael Granlund, Teemu Hartikainen)
28.27 4-0 Joel Armia (Friman, Harri Pesonen)
49.01 5-0 Saku Mäenalanen (Esa Lindell, Atte Ohtamaa)
55.42 6-0 Toni Rajala (Miro Heiskanen, Pesonen) yv

Torjunnat:

Jussi Olkinuora: 4+5+1 = 10
Ben Bowns: 12+15+9 = 36

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min
Iso-Britannia: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Pasi Mennander/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi