Leijonat valittiin Vuoden joukkueeksi – “Jos joku arvostaa hyvä, jos ei, ei voi mitään”

Keväällä jääkiekon MM-finaalissa pelannut Suomen jääkiekkomaajoukkue on valittu vuoden joukkueeksi 2021. Jääkiekkomaajoukkue on valittu vuoden joukkueeksi kymmenen kertaa, mutta edellisestä kerrasta on kulunut jo kymmenen vuotta. Silloin Suomi oli voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden Bratislavassa.

– Jokainen sitoutuu siihen, omaan rooliinsa, omaan tehtäväänsä ja tekee sitä pyyteettömästi joukkueen eteen. Uskon sen olevan, se suurin kilpailuetu meillä muihin verrattuna, maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen totesi.

Suomi on pelannut MM-finaalissa nyt peräkkäinen kahdesti, viime keväänä Latviassa ja keväällä 2019 Bratislavassa, josta tuliaisena oli maailmanmestaruus, kuten myös kymmenen vuotta sitten Slovakiassa pelatuista kisoista.

Latviassa pelatut kisat olivat erilaiset aiempiin kisoihin verrattuna, sillä koronapandemia vaikutti kisojen järjestelyihin. Osa otteluista jouduttiin pelaamaan tyhjille katsomoille ja joukkueet olivat eristyksessä, jotta korona ei tarttuisi pelaajiin. Siitä yhdessä olemisesta myös Suomen joukkue sai voimaa ja yhteen hitsautumista.

– Kaikki tuki toisiaan ja kun tuimme toisiamme, olimme todella hyvä jääkiekkojoukkue. Oli todella hauskat kuusi viikkoa, vaikka olimmekin kuplassa, aika ei tuntunut ollenkaan pitkältä. Oli niin hauskaa siellä äijien kanssa viettää aikaa, Leijonahyökkääjä Jere Innala muisteli.

Jääkiekkomaajoukkueen edellisestä vuoden joukkueeksi valinnasta on kulunut kymmenen vuotta. Viimeiset kaksi vuotta titteli on mennyt hyvin pärjänneelle Suomen jalkapallomaajoukkueelle, joka sai ensin tittelin pelattuaan upean Nations Liigan ja sitten lopulta selvittäessään tiensä EM-kisoihin. Jääkiekko ja jalkapallo ovat vuosien mittaan taistelleet suosiosta, mutta tällaista kilpailuasetelmaa ei Jukka Jalonen tunnista.

– Mehän emme tietenkään kilpaile muiden suomalaisten joukkueiden kanssa mistään. En koe tätä sellaisena kilpailuna. Me kilpailemme muiden maiden jääkiekkomaajoukkueita vastaan. Joskus maailmanmestaruus lätkän maailmanmestaruus riittää, että valitaan Suomen parhaaksi joukkueeksi ja joskus se taas ei riitä, Jalonen pohti.

Jalonen näkee, että se, millä tavalla kukin arvostaa eri asioita, lähtee jokaisesta itsestään eikä sille joukkueet voi oikeastaan yhtään mitään. Vertaileminen eri lajien välillä on hänen mukaansa jokaisen oma asia.

– Me olemme tällä hetkellä maailman rankingin kakkonen Kanadan jälkeen ja me olemme ylpeitä siitä. Jos joku sitä arvostaa, hieno homma ja jos ei, niin ei voi mitään, Jalonen latasi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Jami Ivanoff / Urheilugaala

Views: 79

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi