Leijonat Karjala-turnaukseen valittu – Mukana peräti 11 liigapelaajaa

Perinteinen Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 8.-11. marraskuuta. Leijonien päävalmentajaksi palannut Jukka Jalonen yhdessä GM Jere Lehtisen kanssa valitsivat joukkueen turnaukseen. Muutamia yllätyksiä joukkue vilisi mutta ennen kaikkea suurin yllätys oli se, että kokoonpanosta löytyi peräti 11 pelaajaa kotimaisesta liigasta.

– Kun katsoo meidän joukkuetta, niin siellä on uutta verta ja energiaa tulee ihan varmasti. Nämä pelaajat ovat omissa joukkueissaan näyttäneet, kun ovat olleet isoissa rooleissa ja hyvin onnistunut kausi tähän mennessä, niin on kovat odotukset meillä itselläkin, että pystytään siirtämään heidän pelaaminen kansainvälisiin peleihin, Lehtinen mietti.

Kun joukkueen kokoonpanoa katsoo nyt ja vertaa sitä vaikka muutaman vuoden takaisiin kokoonpanoihin, niin ei voi välttyä ajatukselta, että kotimaisen Liigan taso olisi noussut verrattuna muihin eurooppalaisiin sarjoihin. Ruotsista on vain yksi pelaaja ja Sveitsin liigastakin muutama.

– Vaikea ottaa kantaa siihen, onko taso noussut, mutta en tiedä onko se koskaan ollutkaan huono, jos miettii noita pelaajia, jotka lähtevät Pohjois-Amerikkaan. Suurin osa heistä tulee liigasta kuitenkin ja hyppää suoraan sinne NHL-peleihin, Lehtinen arveli.

Lehtinen näkee, että nuorten pelaajien esiinmarssi joukkueissa on kuitenkin omalta osaltaan nostanut liigan tasoa.

– Kun noita nuoria tulee ja he kehittyvät noin nopeasti, ja ottavat isoa roolia, niin kyllä Liiga tavallaan paranee koko ajan, Lehtinen pohti.

Ensikertalaisina maajoukkuepaidan päällensä pukevat muun muassa Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen ja HIFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen. Tyrväisellä ei aiemmin ole tilillä edes junioreiden maaotteluita, joita puolestaan Vehviläiselle on kertynyt.

– Tyrväinen olisi ilman loukkaantumista mahdollisesti ollut jo viime keväänä viimeisellä leiriviikolla ja sitten jos katsoo näitä muita ensikertalaisia, niin Kivihalmeen Teemu tuolta Kärpissä oli viime kaudella jo isossa roolissa, pelasi hyvin ja voitti Suomen mestaruuden, Lehtinen valaisi.

Suomen maajoukkuepaidan Karjala-turnauksessa pukee päällensä peräti kahdeksan ensikertalaista. Silti ei voida sanoa, että Suomi lähtisi mitenkään kokeilujoukkueella kotiturnaukseensa, sillä ryhmästä löytyy jo kannuksensa näyttäneitä kokeneita pelaajiakin.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi