Leijonat iski Norjankin kanveesiin

Suomi jatkoi iloista peliään Herningissä tiistainakin. Tällä kertaa Leijonien jalkoihin jäi Norja, joka kaatui numeroin 7-0 (2-0, 4-0, 1-0). Tällä kertaa tasaisesta Leijona-lauman tehomies oli Mikael Granlund (1+2).

Erää oli pelattu noin neljä minuuttia, kun Sebastian Aho spurttasi nopeaan hyökkäykseen ja siirsi heti sinisen jälkeen sivulle Veli-Matti Savinaiselle, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Lars Haugenin selän taakse. Kolmisen minuuttia myöhemmin norjalaispuolustaja nousi oman maalin takaa ja kiekko vähän karkasi hänen lavastaan. Isokokoinen Marko Anttila oli paikalla ja tökkäsi kiekon verkkoon.

Norja pääsi erän lopulla yrittämään ylivoimalla,mutta vuonomaan poikien ylivoimapeli oli täysin hukassa. Suomella oli alivoimalla jälleen pari paikkaa tehdä maali, mutta ei tällä kertaa ei osunut.

– Homma pitää ottaa heti alusta haltuun. Hyvä valmistautuminen on kaiken a ja o, totesi Janne Pesonen MTV:n haastattelussa.

Leijonat iski taas nopeasti

Toista erää ehdittiin pelata vain minuutti ja sekunti, ennen kuin kiekko oli jo kolmannen kerran Haugenin takana. Mikael Granlund syötti viivalle juuri vaihdosta tulleelle Teuvo Teräväiselle, joka laukoi tarkasti puolustajan jalkojen välistä alanurkkaa. Pari ja puoli minuuttia myöhemmin Kasperi Kapanen laukoi kynäilyjensä päätteeksi tarkasti ylänurkkaa.

Norjalaisista Mathias Olimb oli pari kertaa tekopaikassa, mutta miehen laukaus lähti ihan muualle kuin maaliin. Pari minuuttia ennen erätaukoa Suomi pelasi neljällä kolmea vastaan, ja maalihan siitä oli tuloksena. Granlund pyöri hyökkäysalueella ja syötti Markus Nutivaaralle, joka ohjasi maalin kulmalta kiekon verkkoon. Granlund oli itse asialla 15 sekuntia ennen summeria. Miehen kova veto painui aivan poikkiputken alle.

Tuhottomasti paikkoja – yksi maali

Kolmannessa erässä Haugen jäi vaihtoaitioon ja tilalle maalille luisteli Henrik Haukeland. Leijonat pääsi heti päätöserän alkuminuuteilla ylivoimalla, mutta tuosta norjalaispuolustus ja Haukeland selvisivät. Vaikeuksia heillä tosin oli, sillä Suomi pyöritti koko kaksiminuuttisen hyökkäysalueella.

Erän toinenkin Leijona-ylivoima oli samanmoista pyöritystä kuin ensimmäinenkin, mutta maali jäi tälläkin kertaa syntymättä. Lähellä kyllä käytiin useampaan kertaan. Leijonat iski ensimmäisen maalin pari minuuttia ennen loppua ja alivoimalla. Kaikki lähti siitä, että Saku Mäenalanen karvasi hienosti hyökkäysalueella ja syötti Sakari Manniselle, joka antoi vielä takaisin Mäenalasella ja niinpä tilanne olikin 7-0.

Enempää maaleja ei enää tullut ja Suomi jatkaa kolmen pelin jälkeen puhtaalla pelillä. Maaliero on komea 23 – 2. Harri Säterin nollapeli vaati vain kymmenen torjuntaa. Joukkueen urakka jatkuu huomenna kisaisäntä Tanskaa vastaan.

– Huomisen jälkeen pidetään vähän lepoa ja sitten taas lauantaina isketään. En mä sitä näe, että me johonkin ansaan mennään. Meillä on huomenna kova vastustaja NHL-pelaajineen, totesi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

4.03 1-0 Veli-Matti Savinainen (Sebastian Aho, Markus Nutivaara)
7.13 2-0 Marko Anttila
21.01 3-0 Teuvo Teräväinen (Mikael Granlund, Miika Koivisto)
24.41 4-0 Kasperi Kapanen (Miro Heiskanen, Mikko Rantanen)
38.18 5-0 Nutivaara (Rantanen, Granlund) yv
39.45 6-0 Granlund (Teräväinen, Julius Honka) sr
57.45 7-0 Saku Mäenalanen (Sakari Manninen) av

Torjunnat:

Harri Säteri: 5+3+2 = 10
Lars Haugen: 8+8+- =16
Henrik Haukeland (40.00); – + – + 11

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min
Norja: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 224

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi