Venäjä antoi Leijonille kylmää kyytiä Karjala-turnauksen avauksessa

Venäjän alle 20-vuotiaat antoivat Leijoinille avauserässä oppitunnin maalinteossa.

Suomi sai Karjala-turnauksen avauksessaan vastaansa Venäjän, jota Helsingissä edusti maan alle 20-vuotiaiden joukkue. Tuossa joukkueessa on peräti viisi (5) ykköskierroksen varausta. Ottelu päättyi Leijonien osalta rumaan 2-6 (0-3, 1-2, 1-1) -tappioon.

Ottelu ehti vanheta vain vähän alle kaksi minuuttia, kun kiekko oli jo Leijonien verkossa. Tilanteessa Rodion Amirov pääsi laukomaan puolustajien välistä matalan laukauksen alakulmaan. Tuossa tilanteessa a-maajoukkuedebytantti Oskari Setänen oli voimaton. Reilu kymppi lisää, niin Marat Khusnutdinov tuplasi itänaapurin johdon röyhkeän laitanousun päätteeksi.

Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Ilja Safonov päätti venäläisten hienon kuvion komeaan maaliin. Hieman ennen tuota Aleksi Saarela oli lähes nokikkain Jaroslav Askarovin kanssa, mutta Askarovin hanska heilahti estäen kiekon menon yläkulmaan.

– Meidän ketjun tehtävä on hoitaa nuo haalarihommat. Jatkossa pitää olla vain huolellisempia, totesi Otto Karvinen TV5:n haastattelussa

Leijonat koki erässä myös pahan menetyksen, kun Ässä-hyökkääjä Peter Tiivola joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

Venäjä iski toisen erän lopulla

Toinen erä ehti vanheta vain pari ja puoli minuuttia, kun Elmeri Eronen antoi tykkinsä puhua B-pisteen yläkaarelta ja näin Suomi sai kuparisensa rikottua. Karvinen teki tilanteessa sellaisen maskin, ettei Askarov varmaankaan nähnyt mitään.

– Sain hyvän syötön siihen viivalle ja vielä kun Karvinen teki hyvän maskin, niin siitä oli ilo vetää sanaili Eronen.

Erää oli pelattu vajaat 16 minuuttia, kun Daniil Chaika vei ylivoimalla Venäjän uudelleen kolmen maalin johtoon. Reilu puolitoista minuuttia tuli lisää, kun Jegor Shinakov pamautti kiekon läpiajonsa päätteeksi jo viidennen kerran Setäsen selän taakse. Erän puolivälissä Suomi pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta kummallakaan kerralla kiekkoa ei siis saatu Askarovin selän taakse.

Suomen kiri jäi piippuun

Kolmatta erää oli pelattu alle minuutti, kun Jere Sallinen upotti kiekon toisen kerran Askarovin selän taakse. Laukaus oli sellainen kaaliperhonen, mutta kaikki kuitenkin lasketaan.

Erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun Jegor Afanasjev iski Venäjän ylivoimamaalilla jo 2-6 -johtoon. Joukkueen toinen ylivoimaosuma oli samalla Afanasjevin ottelun kolmas tehopiste.

– Vastustaja pelasi hyvää kiekkoa ja tiesimme, että hyvä joukkue tulee vastaan. Tästä pitää parantaa lauantaiksi sanaili Vili Saarijärvi.

Venäjä pääsi pelaamaan vielä loppuun ylivoimaa, kun Karvinen sai pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tuota erikoistilannetta itänaapuri ei saanut enää hyödynnettyä. Näin siis lopputulokseksi jäi 2-6.

– Ei pelattu riittävän hyvin. Toisen erän puoleen väliin saimme pari ylivoimaa, mutta ei vain saatu sisään. Tiesimme, että millainen vastustaja tulee vastaan. No ei tästä muuta kuin jatketaan lauantaina Tsekkiä vastaan, totesi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Maalit:

1.42 0-1 Rodion Amirov
11.21 0-2 Marat Khusdutdinov (Daniil Chaika)
16.53 0-3 Ilja Safonov (Vasili Podkolzin, Jegor Afanasjev)
22.33 1-3 Elmeri Eronen (Jukka Peltola)
35.47 1-4 Chaika (Afanasjev) yv
38.20 1-5 Jegor Shinakov (Safonov, Maxim Groshev)
40.46 2-5 Jere Sallinen (Valtteri Kemiläinen)
52.01 2-6 Afanasjev (Shakir Mukhamadullin, Semjon Shistajakov) yv

Torjunnat:

Oskari Setänen: 4+3+13 = 20
Jaroslav Askarov: 9+6+2 =17

Jäähyt:

Suomi: 6×2 min + Otto Karvinen 5+20 min
Venäjä: 6×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: kuvakaappaus TV5n lähetyksestä

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi