Latvalalla rengasrikko – Tänak siirtyi kärkeen

Lauantaina aamupäivällä nähtiin tiukkaa taistelua Jyväskylän MM-rallissa. Ensin ensimmäisellä erikoiskokeella Pihlajakoskella Ott Tänak otti kärkipaikan, kunnes Jari-Matti Latvala nappasi sen takaisin toisella, Päijälän pätkällä. Katastrofin ainekset olivat käsillä kolmannella erikoiskokeella, joka kaasuteltiin Kakaristossa.

– Auto valui siellä ojaan ja siellä oli pään kokoinen kivi. Se rikkoi varmaan saman tien sen renkaan ja vanteen, alkoi ravistamaan ihan pirusti ja tiesi matkaa olevan vielä. Kovassa vauhdissa siellä Hassintien lopussa, kun tullaan maaliin, niin rengas repesi sitten kokonaan ja vei tuon kyljen mennessään, Latvala kertasi tapahtunutta.

Tänäk siirtyi kilpailun johtoon ja samaan aikaan Kakaristossa myös Kris Meeke ajoi ulos. Meeken kilpailu päättyi ainakin toistaiseksi tuohon ulosajoon. Latvala pystyi jatkamaan ja ajoi jopa pohjat Leustun erikoiskokeella.

– Ei sitä Leustussa oikeastaan huomannut. Vähän yhdessä oikealle kääntyvässä mutkassa rupesi luistamaan eikä niin hyvin purrut tuo aero, mutta ei annettu muuten sen vaikuttaa, Latvala totesi.

Ralli jatkuu iltapäivällä, kun sama aamupäivällä ajettu lenkki ajetaan toistamiseen.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen, Joni Hildén

Views: 250

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi