Latvala vei tiukan rallipäivän nimiinsä

Vaisua kautta ajanut Jari-Matti Latvala on löytänyt vauhtinsa Jyväskylän sorateillä. Perjantaina mies kaasutteli vanhaan tuttuun tyyliinsä kuin hurmoksen vallassa ja nappasi kärkipaikan ensimmäisen täyden päivän jälkeen.

– Kyllähän tähän päivään pitää tyytyväinen olla. Kokonaisuutena se on ollut hyvä, Latvala myhäili.

Onnistumisia on tullut pitkin päivää ja kuudelta erikoiskokeelta myös pohja-ajatkin ovat tulleet Latvalan vyölle. Siitä huolimatta mukaan mahtuu myös hetkiä, joihin töysäläinen ei ole aivan tyytyväinen.

– Siellä on pari erikoiskoetta ollut, mitkä ei ihan mennyt nappiin. Moksi ensimmäistä kertaa oli sellainen, missä jäin kolmisen sekuntia pohjista, enkä saanut ihan sitä latausta päälle ja sitten oli yksi rengasrikko, Latvala kertasi.

Latvalan ero toisena olevaan Kris Meeken on 1,2 sekuntia. Citroënilla ajava Esapekka Lappi on taas 2,4 sekuntia jäänyt kärkipaikasta. Maailmanmestaruudesta taisteleva Ott Tänak taas on jäänyt 2,6 sekuntia kärjestä. Taistelu on ollut tiukkaa ja odotettavissa on, että sellaisena sekin jatkuu.

– Kyllä se tulee olemaan tiukkaa myös huomennakin, Latvala arveli.

Rallin jatkuessa lauantaina aamulla ratkaistaan hyvin paljon, joka tarkoittaa sitä, että siinä vaiheessa on kuljettajien oltava jo hereillä.

– Huominen aamupäivä on tosi tärkeässä roolissa. Se voi olla sillä tavalla, että jos aamulla et ole hereillä, voi tulla eroja. Niitä on sitten vaikea iltapäivällä kiinni. Aamun ensimmäinen lenkki on tosi isossa roolissa, Latvala pohti.

Aamun ensimmäinen erikoiskoe ajetaan Pihlajakoskella kello 8:08.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Views: 237

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi