Latvala sai vahvan aloituksen – Toyotalle kaksoisvoitto

Rallin MM-sarja käynnistyi viikonloppuna Monte-Carlossa ranskalaisjuhlien merkeissä, kun viimeistä kauttaan täyden sarjan ajava lajin seitsemänkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ajoi kahdeksanteen voittoon Monte-Carlossa.

– Tämä oli melkoinen viikonloppu. Auto oli uskomaton. Nautin todella ajamisesta koko viikonlopun. On ilo saada ajaa. Se oli hyvä päätös, että jatkan vielä yhden vuoden, ranskalainen totesi viimeisen erikoiskokeen jälkeen WRC TV:lle.

Toyota aloitti kauden erityisen vahvasti ja osoitti, että auto on vahva myös tällä kaudella. Siitä osoituksena se, että Ogierin lisäksi myös Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä ajoivat erinomaisen kilpailun eikä kolmoisvoittokaan ollut kaukana.

– Tiimi on mahtava, tämä voitto on teille. Jari, tervetuloa pomoksi voiton kanssa, Ogier toivotti.

Jos oli ranskalainen moninkertainen maailmanmestari yhtä hymyä, samaa voi sanoa myös ensimmäisestä voitostaan tallipäällikkönä ottaneesta Jari-Matti Latvalasta. Talli aloitti urakkansa kaksoisvoitolla ja kuuden parhaan joukosta löytyy neljä Toyotaa.

– Olen todella ylpeä tästä tiimistä. Tämä on fantastinen tulos. Ensimmäinen kilpailuni ja kaksoisvoitto, nelostila ja Takamoto Katsuta vielä kuudes. Meillä on neljä autoa kuuden parhaan joukossa, Mitä muuta voit toivoa, vielä lisäksi täydet pisteet Power Stagelta. Tämä on uskomatonta, Latvala iloitsi WRC TV:llä.

Tallipäällikkö oli äärimmäisen tyytyväinen siihen työhön, mitä talli teki kisan aikana ja kiitollisuus ensimmäisen kilpailun jälkeen kumpusi Latvalan sanoista.

– En voisi olla paremmassa paikassa kuin olen nyt. Pojat, kuinka he työskentelevät ja tekevät kaikkensa, on uskomattoman hienoa. Meillä on parhaat kuljettajat, Latvala kiitteli.

Latvala on uransa aikana itsekin ehtinyt olla kuljettana useita kertoja podiumilla, mutta nyt hän ottaa palkinnon vastaan ensimmäistä kertaa tallipäällikkönä. Hän ei vielä oikein kyennyt vertaamaan, kumpi tuntuu paremmalta.

– En tiedä vielä. Kun olet podiumilla, tunnet sen tunteen. Olen varma, kun joissain kilpailuissa olet kilpaillut paikasta todella kovasti ja ajanut voittoon kolmen neljän sekunnin erolla, se on todella erityinen tunne, mutta tänään tulemme näkemään, miltä se tuntuu erilaisessa roolissa, Latvala pohti.

Monte-Carlon MM-rallin voitti Ogier, toiseksi tuli Evans ja kolmas oli Hyundailla Thierry Neuville. Kalle Rovanperä oli Toyotallaan neljäs ja Dani Sordo Hyundailla viides ennen Toyotan Takamoto Katsutaa.

Seuraavan kerran MM-rallia ajetaan kuukauden päästä, jolloin kaasutellaan Lapin lumisissa maisemissa Rovaniemellä Artic Lapland Rallyn merkeissä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Toyota Gazoo Racing WRT

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi