Latvala liitää rennolla asenteella – Kahvin lentely ei haitannut töysäläistä

Kilpailun johtoon siirtynyt Jari-Matti Latvala uumoili jo päivähuollon aikana mahdollisuuksia siitä, kuinka Ott Tänak olisi lyötävissä. Päivähuollolta lähtiessä Latvalan ero virolaiseen oli 5.4 sekuntia.

– Yleensä kun olet ensimmäinen auto tiellä, niin toinen ajokerta on se vaikein. Silloin, kun muodostuu uraa, niin auton sovittaminen sinne on vaikeampaa, Latvala totesi.

Päivähuollon aikana Latvala kertoi myös, että ajofiilis on hyvä ja mediazonella tuntui olevan kaikin puolin hyväntahtoinen kuljettaja. Median tullessa haastattelemaan miestä, niin samaan aikaan miehen kahvit lensivät maahan.

– Ei mennyt kuin desi hukkaan, ei siis käynyt pahasti, hyväntuulinen Latvala naurahti.

Jos on tähän asti ollut muissa kilpailuissa vaikeaa ja ehkä jopa rentouttakin puuttunut, niin nyt Latvala tuntuu olevan aika hyvässä tikissä itsensä kanssa. Se näkyy myös rallipoluilla ja miehen otteissa.

– Kilpailu on nyt tällä hetkellä todella tiukkaa ja erot ovat niin pieniä, että pakko on keskittyä ainoastaan siihen omaan tekemiseen. Ajaminen on sitä, että pitää mennä todella kovaa, mutta on oltava myös tarkkana, koska virheet maksavat todella paljon, Latvala mietti.

Aamupäivällä Tänak oli koko joukon nopein, ja se sai myös Latvalan antamaan vuolaat kehut virolaiskuljettajalle.

– Ei voi muuta kuin kehua hänen ajoaan. (Sebastien) Ogier on ollut hyvä, mutta täytyy sanoa, että on Tänak on mielestäni vielä parempi, Latvala kehui.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi