Lastikka upotti Ruotsin – “Tämä oli siisti matsi, yleisö oli hienosti mukana”

Suomi otti maukkaan 7-3- voiton Ruotsista Salibandyn MM-kisojen toisessa alkusarjan ottelussa. Ottelussa tehokkaimmalla päällä oli F-Liigassa SC Classicin riveissä pelaava Ville Lastikka, joka kolme maalia ja antoi yhden syötön.

– Tämä oli siisti matsi, yleisö oli hienosti mukana. Saimme sen tunnetilan näkymään tuonne kentällekin. Oli todella siisti ilta pelata ja olla tuolla askissa, Lastikka totesi.

Vaikka Ruotsi sai ensimmäisen yrityksen mennä johtoon heti minuutin pelin jälkeen, kun Lauri Stenfors työnsi ruotsalaispelaajaa selästä ja siitä Kim Nilsson pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta se epäonnistui. Lastikka avasi illan maalikarkelot kolmen minuutin pelin jälkeen.

Takaa-ajoa edettiin aina kolmannen erän puoliväliin saakka, jolloin Kevin Haglund toi ruotsalaiset vielä kertaalleen tasoihin.

– Raskasta on tietysti se, että hävisimme ottelun. Me olisimme halunneet voittaa tänään. Tämä oli tiukka ottelu ja menetimme otetta hieman kolmannessa erässä. Harmi, että emme voittaneet, Haglund harmitteli.

Ruotsalaisilla oli omat paikkansa, mutta Suomen vahva pelaaminen oli se, mikä antoi kotiyleisönsä edessä esiintyneelle joukkueelle saumat voittaa ottelu.

– Pelin taitekohdissa onnistuttiin hyvin puolustamaan ja niissä kohdissa, kun oli paikka, saimme tehokkaasti viimeisteltyä. Siinä oli meidän joukkueemme ydinasiat tänään, Lastikka pohti.

Naistuomarit tekivät historiaa

Ottelussa tehtiin myös eräänlaista historiaa, sillä sen tuomareina toimivat sveitsiläiset Sandra Zurbuchen ja Corina Wehinger. Kaksikko esiintyi jo vuoden 2018 MM-kisoissa, mutta nyt tämä naistuomarikaksikko esiintyi ensimmäistä kertaa ottelussa, jossa pelasivat maailman kaksi parasta joukkuetta.

– Mielestäni ovat erittäin lahjakkaita tuomareita. He ovat olleet viheltämässä meidän otteluamme aikaisemmin ja he ovat mielestäni parhaat tuomarit, jotka ovat olleet meillä. He ovat todella hyviä, Haglund kehui tuomarikaksikkoa.

Aivan yhtä vuolaisiin kehuihin ei Suomen puolelta yhdytty tuomarikaksikon osalta, vaikka onnistuneena heidän esitystään sekä Lastikka että Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky pitivätkin.

– Aina siellä tulee pelin sisällä pieniä juttuja, mistä joukkueet saattavat olla eri mieltä. Isossa kuvassa olivat mielestäni ihan ok, Lastikka kuittasi.

– Mielestäni näytti vähän siltä, että meidän pojat mittasivat, että pysyvätkö he tuossa. Kyllähän siellä vastustaja vähän huuteli. Mekin vähän huudeltiin, jotta saadaan ymmärrytettyä näille naistuomareille, että täällä on kaksi joukkuetta, Nykky kertoi.

Pelissä nähtiin myös hiukan erikoinen tilanne, jossa Suomelle tuomittiin kaksi jäähyä ja Ruotsille yksi. Sitä ei Suomen puolella oikein meinattu sulattaa.

– Käytiin hyvässä hengessä tuossa keskustelua, miten voi olla tilanne, jossa me saadaan kaksi jäähyä ja toinen vaan yhden, kun oli tuollainen käsirysy ja sinne ajetaan maalivahdin päälle. Ei siinä mitään, Nykky ihmetteli.

Tilanteesta erikoisen teki myös se, mitä merkittiin jäähyn syyksi. Kaikki kolme rangaistuksen saanutta saivat kahden minuutin jäähyn, mutta jäähyt merkittiin syykoodilla, josta olisi sääntökirjan mukaan ainoa oikea tuomio olisi ollut viisi minuuttia. Toki tilanteesta kahden minuutin jäähyt olivat riittävät kylläkin.

Turnaus jatkuu sunnuntaina, kun Suomi kohtaa iltapäivän ottelussa Latvian. Ruotsilla edessä on välipäivä, sillä heidän seuraava kamppailunsa on vasta maanantaina, jolloin he kohtaavat Tanskan.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Juha Leskinen / IFF

Views: 271

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi