Lappi juhli voittoa Jyväskylässä – Kaksi suomalaista podiumille

Suomen MM-ralli päättyi riemunkiljahduksiin, kun Toyotan Esapekka Lappi ajoi maalivaatteen yli voittajana. Lappi nappasi Jyväskylässä uransa ensimmäisen voiton WRC-autolla ja eroa toiseksi tulleeseen Elfyn Evansiin oli 36 sekuntia.

– Tänä viikonloppuna olimme maailman parhaita. Toki Jari-Matti (Latvala) oli nopeampi, mutta sitten kävi niin kuin kävi. Ei sille voi mitään, Lappi rupatteli.

Lapille voittaminen Jyväskylässä on tietysti tuttua, koska hän on WRC2- autolla kisan voittanut, mutta voitto WRC-autolla uransa neljännessä MM-rallissa on jotain aivan käsittämätöntä. Voiton arvoa nostaa vielä se, että se tuli maailman ehkä vaikeimmasta rallista.

– Huikea suoritus Esapekalta. Tiesin, että se podium tulee tänä vuonna, koska hän on niin kovaa ajanut testeissä ja nyt näytti vauhtiansa Sardiniassa. Puola jäi vähän siinä alkuun, mutta Portugalissa ja Sardiniassa, Sardiniassa varsinkin, niin tiesin sen (voiton) olevan lähellä, Latvala kehui tallitoveriaan.

– Se tuli nopeammin kuin kuvittelin. Olin ajatellut, että ehkä kolmas tässä kisassa voisi olla, mutta se, että pysyi ajamaan perjantaina kärkeen, ottaa kahdeksan pohja-aikaa ja ajaa itsensä niin vahvaan asemaan. En olisi osannut odottaa sitä. Hieno juttu Esapekalle.

Toyotalle oli avaimet jopa kolmoisvoittoon, mutta Latvalan auton hyydyttyä lauantaina Ouninpohjassa, odotukset muuttuivat suomalaisten kolmoisvoittoon, joka oli myös liipaisimella tulossa, kunnes Teemu Suninen ajoi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella pöpelikön kautta ja menetti 20 sekuntia. Uransa ensimmäisen podium-paikan kolmossijallaan ottanut Juho Hänninen jäi Evansista ja Toyotan kaksoisvoitosta vain 0,3 sekunnin päähän.

– Totta kai se harmitti, että jäi noin pienestä kiinni, mutta kyllä se nyt aika mukavalle tuntuu, kun on ensimmäistä kertaa podiumilla, Hänninen totesi.

Seuraavaksi rallikaravaani ajaa kolmen viikon päästä Saksassa. Kyseessä on asfaltilla ajettava ralli, jolloin sen luonnekin on hyvin paljon erilaisempi kuin Suomessa ajettava ralli. Jyväskylässä voittanut Lappi ei jaksa kauheasti odotella menestystä Saksasta.

– Ei nyt hirveästi kannata odottaa. Tämä oli meidän kotiralli ja kuten nähtiin, niin suomalaiset oli vahvoja täällä, mutta nyt mennään Saksaan ja me ollaan niin kaukana meidän mukavuusalueelta kuin olla ja voi. Ei kannata voittoa kyllä Saksasta odottaa, Lappi toppuutteli.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Views: 150

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi