Lammikon vitonen ihmetytti – “En ole tuollaista aiemmin nähnyt”

Suomen voitokkaassa MM-kisojen avausottelussa nähtiin hyvin erikoinen hetki toisen erän loppupuolella, kun Juho Lammikko ja Norjan Christian Kaasastul nahistelivat Norjan maalin edessä. Ratkaisuna sekä Lammikolle että Kaasastulille viiden minuutin rangaistukset tappelusta.

– Ei se ollut tappelu, en itse siinä mielestäni mitään tehnyt. Se oli sellaista vääntämistä, ei siinä sen enempää. Tuomarit tekivät tuollaisen ratkaisun ja se on tuollaista. Se on mitä se on ja sen kanssa eletään, Lammikko totesi pelin jälkeen.

Jäähy aiheutti ihmetystä monille, koska yleensä tuon kaltaisista nahisteluista tuloksena on ollut korkeintaan kahden minuutin rangaistus. Nyt tuloksena oli viisi minuuttia ja se pisti mietteliääksi myös Suomen joukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen.

– Kyllä sitä vähän ihmeteltiin. En ole tuollaista aiemmin nähnyt, vaikka monta peliä olen valmentanut, että tuollaisesta vitonen tulee. Pitää vähän selvitellä, onko se sitten aina vitonen, jos maalin edessä vähän lyöt. Oudolta tuntuu, Jalonen ihmettelee.

Ottelussa tunnetta piisasi ja nähtiin myös kunnon tappelukin, kun Magnus Brekke haastoi Saku Mäenalaisen tappeluun, josta Brekkelle kakkonen aloittamisesta ja molemmille viiden minuutin rangaistukset sekä pelirangaistukset päälle.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Pasi Mennander / Leijonat.fi

Views: 56

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi