Kuningas Henrik torjui Ruotsin maailmanmestariksi

Kanadan valtakausi jääkiekon mm-kisoissa päättyi ainakin hetkeksi, sillä Ruotsi kaatoi vaahteralehtipaidat Kölnissä numeroin 1-2 vl  (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-2). Ruotsalaisten suurin sankari oli 42 kertaa ottelussa torjunut Henrik Lundqvist, joka oli ohittamaton myös rangaistuslaukauksissa.

Ensimmäisen 15 minuutin aikana pelattiin vauhdikasta peliä ja kummallakin oli paikkansa laittaa kiekko verkkoon. Maalivahdit Calvin Pickard ja Henrik Lundqvist kuitenkin pitivät pintansa.

Erä myös jäi maalittomaksi, mutta maalivahdeilla riitti töitä, sillä Pickardilla oli 12 torjuntaa Lundqvistin kymmentä vastaa. Pickardin suurempaa määrää voidaan selittää ainakin sillä, että Ruotsi pääsi kahdesti ylivoimalle ja Kanada ei kertaakaan.

Kanada pyöritti – Ruotsi osui

Kanada sai toisen erän alkuun mahdollisuuden yrittää ylivoimalla ja hyvin joukkueen peli pyörikin, mutta tolppaa lähemmäs kiekkoa ei saatu. Vaahteralehdet hallitsivat alkua mielinmäärin ja siitä on oivana esimerkkinä se, että Lundqvist torjui ensimmäiseen viiteen minuuttiin peräti kahdeksan kertaa. Pickard selvisi samaan aikaan toisessa päässä yhdellä kopilla.

Ruotsi sai juonesta kiinni ylivoimanpelinsä jälkeen, mutta kiekkoa ei maaliin asti kuitenkaan pystytty toimittamaan. Avausmaali nähtiin 21 sekuntia ennen taukosummeria. Kanada sähläsi ylivoimapelissään sillä seurauksella, että Viktor Hedman ohjasi kiekon onnekkaasti maaliin, mutta kaikki lasketaan.

Ryan O’Reilly tasoitti nopeasti

Kanada tuli tasoihin kolmannen erän toisella minuutilla, kun Ryan O’Reilly ohjasi kiekon hyvän maskipelaamisen jälkeen Lundqvistin selän taakse.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Ruotsi pääsi ylivoimalle, mutta ei pystynyt hyödyntämään tuota erikoistilannettaan. Välittömästi tuon jälkeen Ruotsilla oli liikaa pelaajia kentällä ja sitten olikin Kanadan vuoro pelata ylivoimaa. Vaahteralehtipaidat eivät myöskään onnistuneet tekemään maalia varsinaisella peliajalla.

Jatkoerän nimet Pickard ja Lundqvist

Viihdyttävässä ja vauhdikkaassa jatkoerässä ei sitä ratkaisevaa maalia nähty, mutta paikkoja sen tekemiseen oli molemmilla kyllä melkoinen määrä. Erän ja koko pelin hahmot on helppo nimetä, sillä nuo löytyi maalitolppien välistä. Pickard torjui 80 minuutin aikana 40 kertaa ja Lundqvist pisti hieman paremmaksi 42 kopilla.

Ruotsilta rangaistuslaukauksissaan onnistuivat Nicklas Bäckström ja Oliver Ekman-Larsson. Kanadalta puolestaan kaikki laukojat epäonnistuivat.