Kroatia nappasi MM-pronssit

Kroatia jalkapallon MM-kisojen pronssiottelussa Marokon maalein 2-1 (2-1). Mitali vuonna 1991 itsenäistyneelle Kroatialle jo kolmas MM-historiassa.

Avauspuoliajan ensimmäisellä kympillä tapahtui jo paljon, sillä Josko Gvardiol puski Kroatian johtoon vapaapotkun jälkeen. Vaparin jälkeen Ivan Perisic jatkoi pallon puskemalla Gvardiolille. Marokko sai kuitenkin heti seuraavasta hyökkäyksestään myös vapaapotkun ja sen Achraf Dari veti suoraan etukulmaan. Noiden maalien jälkeen ei sitten pitkään aikaan ollutkaan kauhean montaa maalipaikkaa, kunnes sitten 43. minuutilla Mislav Orsic nostin tsipin boksin kulmasta ja pallon painui tolpan kautta maaliin.

Tuomari nousi päärooliin

Toisella neljävitosella Kroatia oli hallitsevampi osapuoli, mutta 75. minuutilla päärooliin nousi qatarilaiserotuomari Abdulrahman Al-Jassim, joka ei elättäkään, kun Gvardiol kaadettiin 16-alueella. Loppuvihellyksen soidessa Kroatialla oli aika juhlia MM-pronssia. Tuo pronssi oli maalle jo kolmas mitali jalkapallon MM-kisoista, ne kaksi aiempaa ovat hopea vuodelta 2018 sekä pronssi vuodelta 1998.

Maalit:

7. 1-0 Josko Gvardiol (Ivan Perisic)
9. 1-1 Achraf Dari
42. 2-1 Mislav Orsic (Marko Livaja)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi