Kristians Rubins johdatti Latvian pronssille

Latvia saavutti jääkiekkohistoriansa ensimmäisen arvokisamitalin voittamalla Nokia Arenassa pelatussa pronssiottelussa Yhdysvallat maalein 4-3 ja (2-2, 0-0, 1-1, 1-0). Ottelun suureksi latvialaissankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Kristians Rubins.

Ensimmäisessä erässä nähtiin neljä maalia ja molemmat osuivat kahdesti. Latvialaisten osumista vastasivat Roberts Bukarts ja Janis Jaks. Yhdysvaltalaisten molemmista osumista vastasi tirnauksen maalikuninkuudesta taisteleva Rocco Grimaldi. Rihards Bukarts ja Martins Dzierkals merkkauttivat kaksikymppisen aikana kaksi syöttöpistettä mieheen.

Toista kaksikymppistä oli pelattu seitsemän minuuttia, kun erän ensimmäinen tilastomerkintä näki päivänvalon. Tuossa ajassa Connor Mackey sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Latvia ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tuota ylivoimaansa. Erä oli Yhdysvaltojen hallintaa, sillä Arturs Silovs puuttui peliin kymmenen kertaa, kun taas Casey DeSmith selvisi kolmella kopilla.

Kolmatta erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia, kun Yhdysvallat meni ensimmäistä kertaa kuskin paikalle. Matt Coronato nosti maalin kulmalta kiekon verkkoon. Erää oli jäljellä viisi minuuttia ja 39 sekuntia, kun Kristians Rubins toi Latvian jälleen rinnalle. Rubinsin maalin jälkeen molemmilla oli muutama hyvä paikka, ja kilauttipa Yhdysvallat jopa kertaalleen tolppaan. Ratkaisua jouduttiin kuintenkin lopulta hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata ainoastaan puolitoista minuuttia, kun Rubins pääsi nokikkain Casey DeSmithin kanssa ja laittoi lopulta kiekon verkkoon.

Maalit:

7.49 0-1 Roberts Bukarts (Rihards Bukarts, Martins Dzierkals) yv
9.45 1-1 Rocco Grimaldi (Scott Perunovich, Anders Bjork)
16.08 1-2 Janis Jaks (Dzierkals, Ri. Bukarts)
19.03 2-2 Grimaldi (Perunovich, Matt Coronato) yv
46.19 3-2 Coronato (Dylan Samberg, Drew O’Connor)
54.21 3-3 Kristians Rubins (Dans Locmelis, Ri. Bukarts)
61.33 3-4 Rubins (Kaspars Daugavins, Jaks)

Torjunnat:

Casey DeSmith: 6+3+12+0 = 21
Arturs Silovs: 9+10+7+0 = 26

Jäähyt:

Yhdysvallat: 5×2 min
Latvia: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 55

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi