Kristian Vesalainen osui heti – Jokereille pisteet

Jokereilla oli onnistunut vierailu Minskiin, sillä paikallinen Dynamo hävisi helsinkiläisille maalein 1-4 (1-2, 0-2, 0-0). Kristian Vesalainen pelasi ensimmäisen ottelun helsinkiläisten riveissä ja osui myös heti tolppien väliin.

Avauserässä nähtiin kolme maalia ja niistä Jokerit iski kaksi. Avausosuma nähtiin, kun erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia. Tuossa tilanteessa Steve Moses syötti maalin takaa b-pisteen kaarelle Geoff Plattille. Platt pääsi pamauttamaan vastakiekkoon ja niin Jhonas Enroth oli yllätetty ensimmäisen kerran. Minsk kuitenkin kuittasi tuon maalin nopeasti, sillä Dmitri Buinitski päätti vastahyökkäyksen 61 sekuntia myöhemmin tiukkaan rannelaukaukseen ja se yllätti Janis Kalninsin.

Jokerit siirtyi uudelleen johtoon 14. minuutilla, kun Moses nousi oikeaa laitaa ja tuon jälkeen mies ajoi väkisin maalille laittaen kiekon verkkoon ohi Mihail Karnauhovin.

Jokerit pikamaaleilla karkumatkalle

Jokerit pääsi kakkoserän kuudennella minuutilla, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta joukkue ei saanut kiekkoa Karnauhovin selän taakse. Paras paikka taisi siunaantua Mosesille, joka ajoi kulmasta maalille, mutta miehen nosto meni hieman yli.

Toisella ylivoimallaan helsinkiläiset sitten jo onnistuivat, kun Sami Lepistö syötti b-pisteen kaarelle ja sieltä Kristian Vesalainen tykitti kiekon verkkoon. Tuosta ehti kulua vain 56 sekuntia, kun Jesse Joensuu lisäsi Jokerien johdon jo kolmeen maaliin. Joensuu pääsi tuikkaamaan irtokiekon maalin kulmalta verkkoon.

– Oli hyvä asia, että saatiin tehtyä ylivoimamaali, totesi Jokeri-valmentaja Raimo Helminen.

Ei edes kahden miehen ylivoimalla

Dynamo Minsk pääsi heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla ylivoimalle, kun Pekka Jormakalle tuomittiin neljä minuuttia korkeasta mailasta. Jokerit kuitenkin selvitti tuon alivoimansa.

Jokeritkin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta hekään ei onnistunut lisäämään maalitiliään. Moses ja Vesalainen pääsivät kertaalleen lähentelemään Karnauhovin maalia. Narripaidat pääsi vielä loppuhetkillä pelaamaan täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla,mutta silläkin kertaa maali pysyi koskemattomana.

Maalit:

5.24 0-1 Geoff Platt (Steve Moses, Karl Stollery)
6.26 1-1 Dmitri Buinitski ( Kirill Gotovets, Quinton Howden)
13.57 1-2 Moses (Oliver Lauridsen, Mika Niemi)
30.11 1-3 Kristian Vesalainen (Sami Lepistö) yv
31.07 1-4 Jesse Joensuu (Sakari Manninen, Brian O’Neill)

Torjunnat:

Jhonas Enroth: 3+ – + – = 3
Mihail Karnauhov (9.22): 6+11+4 = 21

Janis Kalnins: 11+8+8 = 27

Jäähyt:

Dynamo Minsk: 6×2 min +

Jokerit: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi