Kreikka Suomea terävämpi

Suomi taipui Kreikalle. (kuvakaappaus: Viaplayn lähetyksestä)

Kreikka oli Suomea terävämpi Ateenan Olympiastadionilla pelatussa EM-karsintojen lohko J:n päätöskamppailussa, sillä ottelu päättyi 2-1 (0-1). Huuhkajien ainokaisen viimeisteli Teemu Pukki.

Suomella oli avauskokoonpanossa peräti kuusi sellaista pelaajaa, jotka eivät avanneet perjantaina Helsingissä. Ottelussa ainoa panos oli Suomella, sillä Huuhkajat pelasivat siitä, että ovatko kisojen lohkoarvonnasssa kolmos- vai neloskorissa. Kreikka pelasi vain kunniasta.

Ottelun avausmaali nähtiin 27. maali nähtiin, kun Teemu Pukki pääsi topparien välistä nokikkain Odisseas Vlachodimosin kanssa. Pukki katsoi mitä maalivahti teki, ja sen jälkeen mies laittoi pallon varmasti verkkoon.

Reilu kymppi Pukin maalista, niin Anastasios Bakasetas pääsi puskemaan vitosen viivalta, mutta Jesse Joronen venyi upeaan pelastukseen alakulmasta.

– Meillä on hirvee työmäärä joukkueessa. Vähän kaverit puuskutti, mutta kova tahto niillä on tämäkin voittaa, totesi valmentaja Mika Nurmela Viaplaylle.

Kreikka tuli kovaa

Toista neljävitosta oli pelattu vain reilu minuutti, kun Kreikan Petros Mantalos iski tasoitusmaalin. Maalia edelsi Huuhkajat-puolustuksen pieni sekoilu.

Maalin jälkeen Suomen peli oli enemmän ja vähemmän sekaisin, ja muutamaan otteeseen Kreikan johtomaali oli jo lähellä. Ottelua oli pelattu lähes 70 minuuttia, kun Konstantinos Galanopoulos vei Kreikan sitten johtoon.

Tappio tiennee sitä, että Huuhkajien kohtalo lohkoarvonnasssa on olla neloskorissa.

– Ei saatu tänään kaikkea irti, Kreikka oli parempi. Perjantai vei vähän mehut, totesi Pukki Viaplaylle.

Maalit:

27. 0-1 Teemu Pukki
47. 1-1 Petros Mantalos (Anastasios Bakasetas)
70. 2-1 Konstantinos Galanopoulos (Efthymios Koulouris)

Kokoonpanot:

Kreikka: Vlachodimos | Giannoulis, Stafylidis, Hatzidiakos, Bakakis | Galanopoulos (73. Bouchalakis), Kourbelis | Mantalos (90+3 Masouras), Bakasetas, Limnios | Pavlidis (64. Koulouris)

Suomi: Joronen | S. Väisänen, L. Väisänen, Toivio (59. Lam), Raitala | Schüller (77. Jensen), Kamara, Kauko, Lod, Skrabb (77. Soiri), Pukki

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 431

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi