Kouvolalle kolmas peräkkäinen voitto

Kouvolan Pallonlyöjät otti Superpesiksessä jo kolmannnen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi tiistaina kotikentällään Kiteen Pallon 2-1 (2-1, 7-2).

Ensimmäisen jakson ratkaisun iski Kouvolan Sasu Toikka, joka kotiutti kolmannen vuoron aloittavalla Juha Korhosen. Korhonen oli isäntien hahmo, sillä mies löi joukkueensa ensimmäisen juoksun ja tuossa tilanteessa kotiin ehti Teemu Nurmio.

– Saimme ihan kohtuullisesti purettua vaihtotilanteita, mutta meille tuli omalla sisävuorollamme ihan liikaa kopinnostopaloja, paalutti Kouvolan pelinjohtaja Eero Pitkänen Nelosen haastattelussa.

Kiteen ainokaisen löi Joni Tervo ja kotipesän turvaan tuolla lyönnillä ehti Ville Posti. Jotain jakson vaisuudesta kertoo se. että Kitee keräsi vain kahdeksan kärkilyöntipistettä ja kolmostilanteissa Kouvola oli parempi numeroin 11-3.

Koplan hanat auki

Toinen jakso olikin sitten kouvolaisten näytöstä, sillä joukkue paukutti tasaisen varmasti juoksuja jokaisessa vuoroparissa. Kitee oli tuossa käsittelyssä melkoisen aseeton.

– Emme saaneet miestä ykköseltä eteenpäin. Tuo oli sekä vastustajan hyvyyttä että meidän heikkoutta. Tervo pelasi hienon lautaspelin eli siihen emme kaatuneet, kertoili Kiteen pelinjohtaja Jukka Latvala.

– Ulkopelimme oli tänään rautaa ja siitä se lähti. Ekalla jaksolla sisäpelimme oli kehnoa, mutta ulkopeli pelasti, sanaili KPL:n Juho Hacklin.

Kouvolalta mailan varressa onnistuivat Matti Latvala ja Valentin Ikonen kumpikin kahdesti sekä juoksun mieheen löivät Juha Korhonen ja Juho Hacklin. Yhden juoksun Kopla sai harhaheiton seurauksena. Kotipesän turvaan puolestaan ehtivät Nurmio kahdesti ja Anssi Lammila, Matti Saukko, Matti Latvala, Sasu Toikka sekä Hacklin kertaalleen.

Kitee sai pientä lohtua, kun Joni Martikainen kotiutti Samu-Kalle Varosen neljännen aloittavalla, mutta tuo juoksu oli siis vain pelkkää kosmetiikkaa. Kolmostilantenteetkin osoittavat Koplan ylivoimaa, sillä lopulta ne kirjattiin luvuin 24 – 6.

Palkitut:

Kouvola:

I: Juho Hacklin
II: Janne Kivipelto

Kitee:

I: Joni Tervo
II: Veli-Matti Sigvart

Illan muut pelit:

Oulu – Kankaanpää 1-2 s (4-3, 1-2, 0-1)
Alajärvi – Koskenkorva 2-0 (5-1, 3-0)

Teksti: Jouni Mikola, @JouniMikola

Views: 136

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi