KossU aseeton Hiukassa

Sotkamon Jymy voitti Hiukan Pesäpallostadionilla Koskenkorvan Urheilijat jaksoin 2-0 (2-0, 4-0). Koskenkorvan pitkä kuiva kausi Sotkamossa jatkuu, sillä joukkue on viimeksi napannut vieraspisteet Hiukasta lähes 14 vuotta sitten.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vain kaksi juoksua ja niistä molemmista vastasi Sotkamo. Isäntien ensmmäinen juoksu syntyi ensimmäisen tasoittavalla, kun Markus Tuikka kotiutti Saku Hakkaraisen. Toisen juoksun syntymisessä nähtiinkin sitten pesishistoriaa, sillä nuori lyöjäjokeri Tommi Piirainen onnistui heti Superpesiksen ensmmäisellä lyöntivuorollaan. Piiraisen lyönnillä kotiin tuli Topi Korhonen.

– Ulkopeli oli meiltä hyvää, mutta sisäpelissä emme saaneet mitään aikaan. Nyt on vain nollattava tämä jakso, totesi KossU:n Antti Kuusisto.

Kummankin joukkueen ulkopeli oli todella tiivistä ja siitä kertoo ennen kaikkea se, että Sotkamolla oli kolme kolmostilannetta eikä Koskenkorva saanut etenijäänsä kolmoselle kuin kerran.

Jymyn juna käynnistyi

Toisella jaksolla Sotkamo aloitti juoksujen teon heti ensimmäisen aloittavalla, kun Roope Korhonen kotiutti Niko Korhosen. Hiukan yleisöä hemmoteltiin heti seuraavassa vuorossa kolmen juoksun verran, kun mailan varressa onnistuivat Toni Kohonen, Saku Hakkarainen ja Piirainen. Piirainen siis onnistui kahdesti kotiuttamaan etenijän eikä mies enempää mailan varressa käynytkään.

– Ei nuo juoksut niin hyvillä lyönneillä tulleet, mutta kaikki lasketaan, totesi Hiukan sankari Tommi Piirainen.

– Meidän sisäpeli oli erittäin vaisua. Tästä täytyy vain oppia ja jatkaa eteenpäin. Ulkopeliin olen tyytyväinen. Teimme sisäpelimme ihan itse hankalaksi, paalutti KossUn pelinjohtaja Tomi Niskanen.

Peli oli todella vaisu, kun kolmostilanteet kirjattiin siten, että Sotkamolla niitä oli yhdeksän ja Koskenkorvalla viisi.

Palkitut:

Sotkamo:

I: Toni Kohonen
II: Markus Tuikka

Koskenkorva:

I: Petrus Puputti
II: Juho Hakomäki

Alajärvi kohtasi illan toisessa pelissä Seinäjoen ja ottelu päättyi 1-2 s (1-4, 8-2, 0-1)

Naisten illan ottleut päättyivät seuraavasti:

Kempele – Tampere 2-1 k (0-3, 3-2, 0-0, 2-1)
Jyväskylä – Oulu 1-2 s (0-3, 3-0, 1-3)
Lappeenranta – Rauman Lukko 2-1 k (0-4, 7-4, 0-0, 2-1)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi