Kortelainen vahvistaa: “Joukkue suurin piirtein tässä”

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina 21. toukokuuta Latvian Riiassa. Joukkue matkustaa lauantaina iltapäivällä kisapaikalle Tshekin Prahasta, jossa se oli pelaamassa EHT-turnausta. Joukkue julkaistaan myös iltapäivän aikana.

Päävalmentaja Jukka Jalonen yhdessä muun valmennustiimin jälkeen aloitti kisajoukkueen valitsemisen välittömästi hävityn Ruotsi-ottelun jälkeen. Jalonen ei ehtinyt edes median haastatteluun, vaan median eteen ilmestyi joukkueenjohtaja Mika Kortelainen.

– Jukalla on nyt tuolla valmennuksen kanssa mietinnössä, mikä on se lopullinen kisajoukkue. Päätökset pitäisi tehdä tässä parin tunnin sisällä ja meillä on aika hektinen aikataulu. Tästä lähdetään lentokentälle ja sieltä lennetään Riikaan. Kaikki lähtevät Riikaan ja ne, jotka eivät mahdu kisajoukkueeseen, lentävät saman tien Riikasta Helsinkiin, Kortelainen kertoi lähituntien aikatauluista.

Vaikka kisajoukkuetta ei vielä vahvistettu, vakuutti Mika Kortelainen Tshekin turnauksen joukkueen olevan lähestulkoon sama, millä kisoihin lähdetään.

– About tällä joukkueella kisoihin lähdetään. Kyllä se joukkue suurin piirtein on tässä, Kortelainen vahvisti.

Kun joukkue lopulta lauantaina iltapäivällä julkaistaan, ei siihen ole enää luvassa sen jälkeen muutoksia.

– Kyllä se, lopullinen joukkue on, Kortelainen vakuutti.

Kisat alkavat Suomen osalta lauantaina 22. toukokuuta, jolloin se kohtaa avausottelussa Yhdysvallat.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi