KooKoo ja TPS laittoivat sarjat tasoihin

KooKoo kaatoi Kärpät tiistaina Lumon Areenassa maalein 4-1 (2-0, 1-0, 1-1). Turun Gatorade Centerissä puolestaan TPS voitti Ässät numeroin 2-1 (0-0, 0-1, 2-1). Näin molemmat neljännesvälierät ratkkaistaan vasta torstaina.

Isäntäjoukkue KooKoo iski avauserässä kiekon kahdesti Joel Blomqvistin selän taakse, kun maalinteossa onnistuivat Kasperi Ojantakanen ja Miska Siikonen. Kolmisen minuuttia ennen toisen erän päätöstä Teemu Rautiainen laukoi kouvolalaisten kolmannen maalin. Arttu Paaso rikkoi Kärppien kuparisen, kun kolmatta erää oli pelattu 10 minuuttia. Loppunumerot 4-1 tyhjään maaliin viimeisteli Heikki Liedes. Kiekko ei itseasiassa edes mennyt maaliin asti, mutta Liedestä rikottiin tilanteessa, joten päätuomari hyväksyi maalin.

– Kovaa vääntöä ja kaveri oli tehokas. No matka jatkuu ja tehdä paikoista, kommentoi Marko Anttila CMorella

TPS ja Ässät pelasi taas maalin pelin

Turussa ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Dominic Turgeon vei Ässät johtoon. Aarne Intonen laukoi TPS:n tasoihin ylivoimalla kolmannen erän 13. minuutilla. Jonne Tammela nousi TPS:n sankariksi iskien voittomaaliksi jääneen 2-1 -osuman kolme ja puoli minuuttia ennen loppua.

– Nyt on hyvä fiilis, kun se haluttu voitto. Ei se tänäänkään tullut helpolla, mutta mielestäni me ansaittiin tämä voitto. Tämä oli ehkä urani tärkein maali tähän asti, totesi Tammela CMorella.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola