Konkarikartturi uskoo Toyotan menestykseen Suomessa

Jyväskylän MM-rallin alkuun on aikaa enää hyvin vähän aikaa. Tänä vuonna odotettavista on entistä herkullisemmat lähtökohdat, kun huippuunsa viritetyillä WRC-autoilla ajaa peräti neljä suomalaista. Kartturina sekä ralliselostajana toiminut Tomi Tuominen arvelee, että tämän vuoden Jyväskylän MM-rallista tulee suomalaismenestystä.

– Kyllä se Latvala (Jari-Matti)…Ja  mä luulen, että Lappi (Esapekka) yllättää kyllä ne siinä, Tuominen heitti.

Juho (Hänninen) kanssa menee täällä kovaa. Se on ollut vähän ailahtelevaista tämä WRC-touhu. Kisassa osuu johonkin, niin se on vähän harmillista, mutta kyllä täällä kulkee. Muistan, kun Hyundailla ajoi tosi hyvin täällä, silloin kun oltiin kolme vuotta sitten.

Tuominen oli Hännisen kartanlukijana Hyundailla, joten näkemystä hänellä on entisen aisaparinsa potentiaalista ja osaamisesta. Itse tänä vuonna WRC3- luokkaan Tulevaisuuden tähden Emil Lindholmin kartturina osallistuva Tuominen näkee, että Tommi Mäkisen luotsaama suomalais-japanilainen talli on vahvoilla Keski-Suomen sorateillä.

– Kyllä mä nuo Toyotat nostan yllättävän korkealle ja sitten on tuo (Ott) Tänak yksi vahva ehdokas, Tuominen arveli.

Suomalaisten kolmois- tai neloisvoittoon ei Tuominen sentään ihan usko, koska mukana on niin paljon taitavia ja nopeita kuljettajia.

–  En mä siihen usko. Kyllä siellä aina joku (Thierry) Neuville, (Sebastien) Ogier, Tänak tai (Haydon) Paddon on, Tuominen totesi.

Toyotan suomalaisten lisäksi M-Sportilla ajaa neljäs suomalainen Teemu Suninen, joka osoitti jo Puolassa olevansa valmis WRC-ympyröihin ja ajoi miehekkäästi aina kilpailun loppuun asti, ottaen pisteitä. Lopun pieni pyörähdys vei muutaman pisteen. Tuominen uskoo Sunisen olevan vahva myös Suomessa.

– Teemu ajaa viiden joukkoon, Tuominen totesi.

Jyväskylän MM-ralli käynnistyy torstaina kello 19 Jyväskylän keskustassa ajettavalla Harjun erikoiskokeella. Tosiasiallisesti kilpailu pääsee käyntiin perjantaina, kun ensimmäinen auto lähtee kello 7:12 matkaan Halisen erikoiskokeella.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: @World, Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi