Kolumni: Jalkapallo otti taas lähes kaiken

Huuhkajien päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva valittiin vuoden valmentajaksi. Mies kävi pokkaamassa myös ´vuoden joukkue -Uunon.

Torstaina Urheilugaalassa jaettiin Uunot vuoden 2020 parhaille urheilijoille sekä taustavoimille. Tämänkin vuoden juhlan jälkeen voi todeta, että Suomi on edelleen jalkapallomaa.

Vuoden urheilijatittelin pokkasi Miesten jalkapallomaajoukkueen sekä Bayer Leverkusenin luotettava veräjänvartija Lukas Hradecky. Bratislavassa syntynyt 31-vuotias Hradecky on avittanut torjunnoillaan molemmat joukkueet menestykseen.

– En malta oikeastaan odottaa, että mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan. Kaikille kuitenkin toivon terveyttä, totesi Hradecky.

Huuhkajien juhlaa

Huuhkajien pesään tuli myös kaksi muuta Uunoa, sillä päävalmentaja Markku Kanerva valittiin vuoden valmentajaksi jo kolmannen kerran peräkkäin. Tuon lisäksi “Rive” Kanerva kävi noutamassa Huuhkajien voittaman vuoden joukkue -Uunon.

– No huh huh, on todella komeaa seisoa tässä jo kolmannen kerran peräkkäin, mutta en olisi kuitenkaan tässä ilman loistavaa joukkuetta, totesi Kanerva.

Sami Välimäki nappasi kaksi Uunoa

Illan palkintorohmu oli golfammattilainen Sami Välimäki, sillä hän sai vuoden läpimurto-Uunon sekä 22-vuotiaan pirkkalalaisen suoritus oli vuoden sykähdyttävin urheiluhetki.

Kohti normaalia… toivottavasti

Toivottavasti alkanut vuosi olisi ainakin vähän parempi kuin mitä päättynyt 2020 vuosi. Rokotus on tulossa, joten emmeköhän pääse vähitellen taas kohti normaalia. Itse ainakin optimistina haluan ajatella niin.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Urheilugaala / Janina Pitkänen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi