Kolumni: Iivo vai Kalle?

Tammikuun toisena torstaina on taas aika juhlia urheilua, sillä on Urheilugaalan aika. Mennyt vuosi olikin suomalaiselle urheilulle todella menestyksekäs, sillä se sisälsi olympivoittoja sekä maailman- ja Euroopan mestaruuksia.

Nyt odotellaankin iltaa mielenkiinnolla, että riittääkö Vuoden urheilijan -titteliin hiihdon olympiavoitto vai käykö pystit pokkaamassa lajiaan koko vuoden suvereenisti hallinnut urheilija. Nuo urheilijathan ovat olympiavoittaja Iivo Niskanen ja rallin maailmanmestari Kalle Rovanperä. Niskanen saavutti Pekingin olympialaisissa 15 kilometrin kultansa lisäksi hopeaa parisprintissä yhdessä Joni Mäen kanssa sekä pronssia yhdistelmäkilpailussa.

Tuon kaksikon takana tasaista kisaa käyvät varmasti Euroopan mestarit Wilma Murto ja Topi Raitanen. Stanley Cup -voittaja Mikko Rantanen ja Utah Jazzissa huippukautta pelaava koripalloilija Lauri Markkanen voivat päästä ainakin lähelle Murtoa ja Raitasta. Samoista sijoista taistelee varmasti myös Pekingin olympialaisissa hopeaa ja pronssia voittanut Kerttu Niskanen, jonka huima taistelu 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailusta varmasti muistetaan, sillä vieremäläinen hävisi siinä kullan vain 0,4 sekunnin erolla Therese Johaugiin.

Vuoden joukkue

Vuoden joukkueen valinta pitäisi olla aika selvä homma, sillä jääkiekkomaajoukkuehan voitti sekä olympiakultaa että maailmanmestaruuden. Vuoden valmentajaksi ykkösvaihtoehto on ehdottomasti jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen. Jalosen kovimmat haastajat lienevät Wilma Murron valmentaja Jarno Koivunen sekä Topi Raitasen Euroopan mestaruuteen valmentanut Janne Ukonmaanaho.

Iltaa voi jännittää kello 18.00 alkaen Yle Areenasta ja sitten kello 20.00 alkaen myös Yle TV2:sta. Noin kello 22.00 on selvillä viimeinenkin voittaja eli se, että kuka on Vuoden urheilija 2022. Myös Sportin Maailma seuraa iltaa reaaliaikaisesti.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi