Kokenut tsekkipuolustaja Lukon takalinjoille

Rauman Lukko on tehnyt sopimuksen 27-vuotiaan Tsekin maajoukkuepuolustaja Jakub Krejcikin kanssa. Lukon ja Krejcikin välinen sopimus kattaa kauden 2018-19.

– Krejcik on meille todella hyvä rekrytointi tähän kohtaan. Kyseessä on hyvässä iässä oleva Tshekin maajoukkuetason pelaaja, jolla on vahvaa kansainvälistä kokemusta. Hän osaa pelin kokonaisvaltaisesti ja on pystynyt tekemään urallaan hyvää tulosta, päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

Krejcik on edustanut viimeksi Tsekin Extra-liigassa pelaavaa HC Kometa Brnoa. Kahtena edellisenä kautena Krejic ja Brno ovat juhlineet Tsekin mestaruutta. Päättyneellä kaudella Krejcik nakutti 35 (8+27) tehopistettä. Pudotuspeleissä tehoja tuli puolestaan kahdeksan syöttöpisteen verran. Keväällä 2017 mies oli joukkueensa paras pistemies pudotuspeleissä, sillä 14 otteluun vyölle kertyi tehot 4+9=13.

Krejcik on kuulunut myös Tsekin maajoukkueen vakiokalustoon, ollen mukana myös viime kevään MM-kisoissa. MM-pronssi on ripustettu mieheen kaulaan 2012.MM-kisoissa mies on edustanut maataan 27 kertaa ja tuon lisäksi vyölle kertynyt 35 EHT-ottelua.

Lukon apuna Krejcikin rekrytoinnissa on ollut Suomessa ennen pelanneita tsekkejä. Muutenkin Lukko on tehnyt Krejcikin suhteen tarkkaa työtä.

– Olemme neuvotelleet hänen kanssaan pitkään ja hänellä olisi ollut ottajia varmasti monessa muussakin liigassa. Kaikista niistä vaihtoehdoista hän oli kuitenkin halukas tulemaan juuri meille, Virta muistuttaa.

– Se on hyvä viesti, sillä se kertoo siitä, että meidän maineemme ja usko tämän hetkiseen ja tulevaisuuden tekemiseemme ovat kovat. Pelaaja uskoo ja me uskomme, että hän voi ottaa urallaan sen seuraavan lisäaskeleen juuri Lukossa.

Krejcik on urallaan ehtinyt pelata myös KHL:ää 86 ottelun verran HC Lev Prahan ja Medvescak Zagrebin riveissä. Tehoja tuohon ottelumäärään mies nakutti 4+17=21. Kaksi kautta (2014-16) mies tahkosi myös Ruotsin SHL:ää Örebro HK:n riveissä.

Lukon joukkue kokoontuu yhteen jälleen Pitsiturnaus-viikon maanantaina 30.7. Myös Krejcik on tuolloin sinikeltaisten mukana.

Views: 258

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi