Kivilehto: “Aika näyttää miten asiat menevät”

Suomen joukkueen konkaripelaaja, jo vuoden 2002 Hartwall Arenalla pelatuissa MM-kotikisoissa pelannut Juha Kivilehto oli yksi joukkueen parhaimmista pelaajista myös lauantaina päättyneessä turnauksessa.

– Turnaus oli hyvää tekemistä meiltä. Yksi todella hyvä peli meiltä, muuten tasaista suorittamista. Nyt on päällimmäisenä aika iso pettymys, mutta ehkä se ajan myötä kirkastuu, että on saanut olla mukana tällaisessa tapahtumassa, Kivilehto totesi.

Kivilehdon kasvoilta ja koko olemuksesta oli havaittavissa suuri pettymys, joka ei ole kovin suuri uutinen, kun Suomi on juuri hävinnyt MM-finaalin tiukasti Ruotsille luvuin 6-4.

– Ruotsi oli vähän parempi tänään, ei siinä selittelyt auta. Ei ehkä päästy siihen peliin siten kiinni, kuin olisimme itse halunneet, Kivilehto pohti.

Vaikka kysymys siitä, mistä johtuu, että joukkue ei päässyt peliin sillä tavalla kiinni kuin olisi tavoite ollut, tulee ottelun jälkeen hyvin nopeasti, osasi kokenut konkari silti antaa siihen jonkinlaisen selityksen.

– Kaverilla oli hyvät aseet, piti paljon palloa eikä helposti siitä luopunut. Itse olimme aika hätäisiä sen pallon kanssa. Jos nyt nopeasti miettii peliä, Kivilehto selvensi.

Kivilehto on totuttu näkemään Suomen paidassa useaan otteeseen ja tänään hänellä oli mahdollisuus olla voittamassa viidettä maailmanmestaruutta. Maailmanmestaruus jäi tällä kertaa saavuttamatta, mutta seuraavat MM-kisat ovat jo melkein nurkan takana, vuoden päästä. Nähdäänkö siellä Kivilehto pelaamassa, on vielä pieni arvoitus.

– Aika näyttää, katsellaan miten asiat menevät, Kivilehto kiteytti.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: IFF

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi