Kisaisännät pudotti Leijonat jään pinnalle

Tanska pudotti Leijonat tylysti jään pinnalle voittamalla keskiviikkona Herningissä pelatun ottelun luvuin 3-2 (0-0, 2-1, 1-1). Suomen tehokkain oli taas Mikael Granlund, joka merkkautti itselleen maalin ja syötön.

Ensimmäinen erä osoitti jo, että Leijonien keskiviikkoilta Tanskaa vastaan Hernigissä on jotain ihan muuta kuin ne kolme edellistä peliä. Tanska pystyi luomaan maalipaikkoja ihan tasapäisesti, varsinkin ylivoimapelissään.

Erässä molemmat pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimalla, mutta osumia ei nähty. Torjuntoja Ville Hussolle merkittiin vain viisi, kun taas virkaveli Frederik Andersen ehti kiekon tielle 11 kertaa.

– Nyt täytyy pitää peli simppelinä ja heittää kiekkoa maalille, totesi Sakari Manninen MTV:n haastattelussa.

Hanat aukeni

Toisen erän ekan kympin aikana otteetkin vähän kovenivat puolin ja toisin, mutta maalipaikoille kumpikaan ei päässyt. Erä oli edennyt 13. minuutille, kun kaudella 2012 -13 Rauman Lukossa pelannut Frans Nielsen antoi ranteensa puhua ja niin juutit siirtyi johtoon ylivoimalla.

Pari minuuttia myöhemmin oli Suomen vuoro tehdä ylivoimamaali, kun trio Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund laittoivat ruletin pyörimään. Maalintekijänä toimi Aho. Tuosta ehti kulua pari ja puoli minuuttia ja oli Oliver Bjørkstrandin vuoro onnistua. Bjørkstrand nousi laitaa ja latasi suorasta luistelusta kiekon voimalla Husson selän taakse.

– Meidän tarvitsee nopeuttaa peliämme, totesi Sebastian Aho MTV:n haastattelussa.

Hardt Leijonien surma

Kolmannessa erässä Suomi pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tuossa vaiheessa kiekko ei vielä mennyt Andersenin selän taakse. Viitisen minuuttia ennen loppua Leijonien työ sitten palkittiin, kun Granlund niittasi pelin tasoihin.

Pari minuuttia ennen loppua Mikkel Bødker syötti maalille Nichlas Hardtille, joka ohjasi kiekon tyylikkäästi Husson taakse. Tuon jälkeen Suomi painoi vielä kuudella viittä vastaan, mutta ei saanut kiekkoa Andersenin vartioimaan maaliin.

– Tiesimme, että on iso haaste edessä. Tänään jäi se viimeinen silaus puuttumaan. Näitäkin kokemuksia tarvitaan. Tästä vain kohti lauantaita, summasi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

32.28 0-1 Frans Nielsen (Jesper Jensen, Frederik Storm) yv
34.33 1-1 Sebastian Aho (Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund) yv
37.10 1-2 Oliver Bjørkstrand (Oliver Lauridsen)
55.50 2-2 Granlund (Miika Koivisto, Markus Nutivaara)
58.01 2-3 Nichlas Hardt (Mikkel Bødker, Nielsen)

Torjunnat:

Ville Husso: 5+5+4 = 14
Frederik Andersen: 11+10+13 = 34

Jäähyt:

Suomi: 6×2 min
Tanska: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 190

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi