Kisadebytantti Sanni Vanhanen pelaa ennakkoluulottomasti – Joukkuetovereilta suitsutusta “Osaa lukea peliä sairaan hyvin”

Suomen joukkueen nuorin pelaaja on vasta 16-vuotias Sanni Vanhanen. Vuosi sitten Vanhanen debytoi Naisten SM-sarjassa Ilveksen paidassa ja nyt hän on vetänyt ensimmäiset piirtonsa aikuisten arvokisoissa.

– USA- ja Kanada-pelit olivat kovavauhtisia. Heillä oli taitavia pelaajia, mutta yllättävän hyvin itse pysyin mukana, Vanhanen pohtii.

SM-sarjassa Vanhanen näytti kyntensä jo melko varhaisessa vaiheessa ja joissain otteluissa hän oli miltei pitelemätön. Uskallus ja ennakkoluulottomuus kuvaa nuorukaista hyvin. Ennakkoon Vanhanen oli saanut jo hieman tietoa, mitä on luvassa.

– Kyllä minulle kerrottiin heidän tulevan kovaa ja hereillä pitää olla koko ajan. Osasin sitten valmistautua niihin peleihin, Vanhanen kertoo.

Nuori pelaaja on näyttänyt otteluissa pärjäävänsä ja otteet ovat olleet loistavia. Hän saa suitsutusta myös joukkuekavereiltaan.

– Sanni on ihan loistava pelaaja. Kun hän on pelannut tuolla pojissa, huomaa kyllä hänen osaavan ottaa kontaktin tuolla jäällä ja on todella vahva kaksinkamppailuissa. Osaa lukea peliä ihan sairaan hyvin. Ei hänen tarvitse luistella edes niin paljoa kuin muiden pelaajien, kun osaa lukea peliä ja mennä oikeisiin paikkoihin, yli 100 maaottelun kokemuksella pelaava Petra Nieminen kehui nuorta tulokashyökkääjää.

Sanni Vanhanen on pelaaja, josta tulemme kuulemaan tulevaisuudessa vielä paljon, sen verran taidokas oli hänen esiinmarssinsa viime kaudella Ilveksessä ja samanlaista näytöstä on ollut havaittavissa myös kisakaukalossa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi