Kirvesrinnat juhli Kuopiossa – Parlett tamperelaissankari

Tappara juotti katkeraa kalkkia KalPalle voittamalla Niiralan montussa kuudennen finaalin luvuin 3-1 (0-0, 1-1, 2-0) ja näin tamperelaiset nappasivat toisen peräkkäisen mestaruutensa voitoin 4-2. 

Ensimmäinen erä tahkottiin vielä maaleitta, mutta toisessa sitten kumpainenkin osui kertaalleen. Ensin kuopiolaiset saivat mahdollisuuden ylivoimalla, mutta tuo päättyi siten, että Tapparan yhdysvaltalaispuolustaja Blake Parlett karkasi läpiajoon ja laittoi kiekon hallitusti Eero Kilpeläisen längistä verkkoon. Viitisen minuuttia myöhemmin KalPa tuli tasoihin, kun vasta 18-vuotias Eetu Luostarinen onnistui yllättämään Dominik Hrachovinan.

Juhani Jasu iskee voittomaalin

Päätöserää oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia, kun Eurajoelta lähtöisin oleva Juhani Jasu vei tamperelaiset uudelleen johtoon. KalPa ei antanut missään vaiheessa periksi, mutta ei saanut enää kiekkoa millään Hrachovinan selän taakse. Lopullinen ratkaisu tuli sitten neljä sekuntia ennen summeria, kun Parlett viimeisteli Tapparan kolmannen osuman tyhjään kuopiolaismaaliin.

– En tiedä kirkastuuko tämä mitali ikinä, sillä nyt harmittaa ja paljon, totesi Jaakko Rissanen Yle Puheen haastattelussa.

– Mä oon työni tehny ja olisi kiva sanoa jotain, mutta Tappara on juhlansa ansainnut. Homma jäi vähän kesken täällä Kuopiossa, sanaili puolestaan KalPa-käskijä Pekka Virta.

– Tää on hienoo hommaa ja Dominik (Hrachovina) oli loistava maalissa. Pari ekaa peliä me oltiin jäljessä, mutta sitten mekin löysimme oman pelimme, totesi iloinen Tappara-luotsi Jussi Tapola.

Maalit:

30.19 0-1 Blake Parlett av
34.53 1-1 Eetu Luostarinen (Joonas Lyytinen, Jyri Junnila)
48.30 1-2 Juhani Jasu vm
59.56 1-3 Parlett tm

Torjunnat:

Eero Kilpeläinen: 12+8+6 =26
Dominik Hrachovina: 8+9+12 = 29

Jäähyt:

KalPa: 2×2 + 5+10 min
Tappara: 3×2 min

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi