KalPa tarttui oljenkorteensa – Elisa Holopainen tehoili

K-Espoo oli voittanut KalPan jo kaksi kertaa ennen keskiviikon kohtaamista, joten espoolaisilla oli mestaruus katkolla. Maalivahti Tiia Pajarinen oli nollannut kuopiolaiset molemmissa aiemmissa peleissä. Keskiviikkona KalPa tarttui oljenkorteensa voittaen numeroin 5-2 (4-0, 1-2, 0-0), kuopiolaisten kapellimestarina hääri tehot 2+2 nakuttanut Elisa Holopainen.

– En tiedä menikö mikään pieleen, sillä tiesimme, että KalPa tulee ekaan kymppiin pyörremyrskyn lailla. Todella synkkä alku. Maalivahdin vaihto oli kolmannen jälkeen ainoa vaihtoehto, totesi K-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen.

Tiia Pajarisen nolla rikkoutui jo 41 sekunnin pelin jälkeen, kun Tanja Niskanen laukoi kiekon Elisa Holopaisen syötöstä suoraan yläkulmaan. Inka Katajisto tuplasi kuopiolaisten johdon, kun erää oli pelattu reilu kahdeksan minuuttia. Katajiston maalista ei kulunut kuin 23 sekuntia, kun Niskanen vei illan toisellaan kuopiolaiset jo 3-0-johtoon. Tuo kolmas osuma riitti Pajariselle ja hänen tilalleen maalille luisteli Erica Jaskari.

Elisa Holopainen jatkoi KalPan ilotulitusta ylivoimalla noin 15 minuutin pelin jälkeen. K-Espoo pääsi yrittämään erän lopulla ylivoimalla, mutta Tiina Ranne kuopiolaisten maalilla oli ohittamaton.

– Laitoimme kaikkemme tuohon ekaan erään ja se tuotti tulosta. Meillä oli myös tänään pakkovoiton paikka. Hyvä liikkeemme oli tänään avain. Tanja Niskanen avasi ketsuppipullon komealla laukauksella. Mä pyrin kokoajan fiksuun peruspelaamiseen, no eihän mun jalka liiku samaan maaliin kuin Holopaisen Ellulla, totesi KalPan Saila Saari.

Elisa Holopaisen soolo säväytti

Toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Holopainen pujotteli omalta maalilta koko kentän läpi harhauttaen vielä Jaskarinkin. Ranne ja kuopiolaispuolustus selvitti myös toisen alivoimansa muutama minuutti Holopaisen jäähyn jälkeen.

Tinja-Mariia Haukijärvi onnistui rikkomaan Ranteen nollan, kun erää oli pelattu 12 minuuttia. Haukijärven rannelaukaus sujahti vastustamattomasti Panelian Raikkaan kasvatin selän taakse. Reilu minuutti myöhemmin Nea Katajamäki runnoi espoolaiset jo kolmen maalin päähän.

Kuopiolaisilta nöyrää peliä

Kolmannen erän ensimmäiseen kymppiin kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta eipä löytänyt kiekko tietä verkkoon.

KalPa pelasi johtoasemassa todella fiksusti. Joukkue ei missään vaiheessa höntyillyt. Kiekkoa heitettiin ulos alueelta mikäli tarve niin vaati.

– Saimme todella hyvän startin peliin. Kiekko-Espoo sai maistaa tänään maistaa ensimmäisen kerran tappioasemassa pelaamista tässä sarjassa. Kokoonpanomuutokset päätimme aamulla. Olimme tänään rohkeita, paalutti KalPan päävalmentaja Marjo Voutilainen.

Maalit:

0.41 0-1 Tanja Niskanen (Elisa Holopainen) yv
8.16 0-2 Inka Katajisto (Johanna Juutilainen, Elli Mäkelä)
8.39 0-3 Niskanen (Saila Saari, Holopainen)
14.44 0-4 Holopainen (Matilda Nilsson) yv
22.56 0-5 Holopainen yv
32.11 1-5 Tinja-Mariia Haukijärvi (Ella Viitasuo) yv
33.23 2-5 Nea Katajamäki (Viitasuo, Tea Villilä)

Torjunnat:

Tiia Pajarinen: 5+-+6 = 11
Erica Jaskari (8.39): 2+10+ – = 12
Tiina Ranne: 11+9+8 =28

Jäähyt:

K-Espoo: 7×2 min
KalPa: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi