Kärppien vuoro kokea Lukon vire

Lukko ja Kärpät tarjoilivat hienon kiekkoillan Kivikylän Areenan yleisölle. (kuva: Jouni Mikola)

Lukon vire jatkuu, sillä perjantaina kaatui Kärpät maalein 3-1 (0-1, 2-0, 1-0). Voitto oli raumalaisille jo kuudes peräkkäinen. Kärpät puolestaan kärsi jo kolmannen peräkkäisen tappion.

– Voittaminen on kivaa. Toisessa erässä homma oli meidän hallussa. Viimeinen erä olikin sitten puolustustaistelua, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Lukko tuli otteluun viiden ottelun voittoputkessa, ja Kärpillä oli puolestaan alla kaksi tappiota. Peli alkoi todella vauhdikkaasti, sillä Justin Danforth oli tekopaikassa jo ensimmäisessä hyökkäyksessä, mutta tuon Justus Annunen selvitti. Vastahyökkäyksestä sitten Mika Pyörälä sitten yllätti Oskari Setäsen, ottelu oli vanhentunut tuossa vaiheessa 24 sekuntia.

Erä oli oululaisten hallintaa, sillä Oskari Setänen joutui tositoimiin peräti 14 kertaa, kun taas Annunen selvisi kahdeksalla.

Kapteeni Heikkinen heilutti tahtipuikkoa

Lukko siirtyi ottelun puolivälin tienoilla johtoon kahdella komealla ylivoimamaalilla. Ensin Sebastian Repo pamautti maalin kulmalta kahden miehen ylivoimalla raumalaiset tasoihin. Tuosta meni ainoastaan 46 sekuntia, kun edellisen maalin syöttäjä Ilkka Heikkinen löysi lämärilleen aukon yläkulmasta.

Maalien jälkeen Kärpät pyöritti hetken vaarallisesti Lukon alueella, mutta Pekka Virran ottama aikalisä rauhoitti tuon paineen.

Oskari Setänen torjui Kärpät

Kärpät pääsi kolmannen erän ekalla kympillä kahdesti ylivoimalle, mutta Lukko-puolustus ja Setänen kestivät nuo molemmat.

– Nyt oli alivoimien aikana ja loppuhetkillä jätkiltä sellaisia blokkeja, että niillä voi joskus voittaa, kehui Setänen.

Kärpät painoi pari ja puoli minuuttia ilman maalivahtia, mutta tuloksena oli se, että Ponthus Westerholm riisti kiekon Jesse Puljujärveltä siniviivalla. Ruotsalainen ylitti keskialueen laukoen kiekon verkkoon.

– Oli hieno peli ja meiltäkin upea suoritus. Olen ylpeä jätkistä vaikka tappio tuli, sillä tänään oli huippujoukkue vastassa, joten onnea Pekalle, sanaili Kärppä-valmentaja Mikko Manner.

Ottelussa nähtiin kaksi erinomaista maalivahtia, sillä Setäsen lisäksi myös Annunen oli maalillaan loistava. Peli oli myös historiallinen, sillä se Annuselle kauden 12., mutta nyt vasta nuori mies koki ensimmäisen tappionsa Liigassa.

– Joo, taisi olla tällä kaudella. Peli oli meiltä ihan hyvä, mutta tuli muutama jäähy, kaveri rankaisi niistä. Setänen piti tänään hyvin Lukkoa pystyssä, totesi Annunen.

Voittojen lisäksi nuori mies on pelannut peräti viisi nolla peliä. Annunen oli pelannut edellisen kerran liigassa 23.11..

– No, onneksi sain pelata MM-kisoissa paljon, niin ollut mitään ongelmaa, ja kaikenlisäksi ennen tätä olin vähän kipeänäkin, jatkoi Annunen.

Lukko lähtee suoraan pelistä tien päälle, sillä joukkue kohtaa lauantaina SaiPan Lappeenrannassa. Kärpät puolestaan jatkaa Satakunnan kierrostaan kohtaamalla Ässät Porissa.

Maalit:

0.24 0-1 Mika Pyörälä (Shaun Heshka, Jakub Krejcik)
29.19 1-1 Sebastian Repo (Ilkka Heikkinen, Ponthus Westerholm) yv2
30.03 2-1 Heikkinen (Toni Koivisto, Robin Press) yv
59.38 3-1 Ponthus Westerholm tm

Torjunnat:

Oskari Setänen: 14+8+8 = 30

Justus Annunen: 8+10+3 = 21

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

Kärpät: 4×2 min

Yleisöä:

3 627

Kierroksen muut ottelut:

HPK – TPS 3-4 ja (1-0, 2-2, 0-1, 0-1)
Ratkaisija: Markus Nurmi 60.52

KalPa – Sport 3-6 (2-2, 0-2, 1-2)

Pelicans – SaiPa 1-2 ja (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)
Ratkaisija: David Bernhardt 62.25

Tappara – Ässät 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMkola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi