Kärpille kolme pistettä aikaisella joululahjalla

Lukko sai keskiviikkoiltana Kivikylän Areenalle vastaansa Oulun Kärpät.

Lukko kärsi keskiviikkona Kärpille kirvelevän tappion maalein 1-2 (1-0, 0-1, 0-1). Raumalaisjoukkue ei saanut millään murrettua oululaisten trapia. Voittomaalissa Kärpillä oli rutkasti myös onnea matkassa, sanoisin jopa, että se oli aikainen joululahja.

– Sattui tulemaan tänään kauden huonoin erä, mutta kyllähän tänään ihan oikea joukkue voitti. Nyt vain pitää ottaa hyvät asiat tästä mukaan huomiseen Tampereen peliin, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauskaksikymppinen oli erittäin vauhdikasta kiekkoilua, mutta tilastomerkintöjä siinä ei kirjattu kuin vasta 30 sekuntia ennen erän päätöstä. Tuo oli Lukon maali, jonka Tarmo Reunanen laukoi siniviivan ja b-pisteen yläkaaren välistä. Tomas Pavelka teki tuohon maaliin erittäin hyvän esityön. Pelillisesti erä oli muuten Kärppien hallintaa, sillä Artjom Zagidulin joutui puuttumaan peliin 14 kertaa, kun taas Joel Blomqvist selvisi seitsemällä torjunnalla.

Maalivahtien taisto

Kärpät pääsi toisen erän ensimmäisellä kympillä kahdesti ylivoimalle, mutta niistä ei jäänyt paljon kerrottavaa. No kertaalleen Zagidulinin patjatorjunta pelasti Lukon lähes varmalta maalilta. Erää oli pelattu 14 minuuttia, kun Kärpät sai pidemmän pyörityksen ja sen päätteeksi Petter Emanuelsson löysi maali kulmalta Topi Niemelän, jonka laukaus sitten painui sitten takakulmaan.

Ville Leskinen sai aikaisen joululahjan

Kärpät siirtyi johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia. Maali syntyi, kun kiekko kimposi Zagidulinin selän taakse Lukon huolimattoman avauksen jälkeen. Onnekas oululainen tuossa tilanteessa oli Ville Leskinen. Lukko yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei saanut millään kiekkoa ohi Blomqvistin.

– Meiltä todella hyvä peli tänään, no kyllähän me pelasimme hyvin jo viime viikollakin, mutta silloin ei vielä natsannut. Tästä joukkue sai taas rutkasti lisää itseluottamusta. Nyt meillä alkaa alkaa olla hyvä meininki päällä, totesi Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

19.30 1-0 Tarmo Reunanen (Tomas Pavelka, Jere Karjalainen)
34.00 1-1 Topi Niemelä (Petter Emanuelsson, Joonas Kemppainen)
41.31 1-2 Ville Leskinen

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 14+8+3 = 25
Joel Blomqvist: 2+12+12 = 30

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
Kärpät: 1×2 min

Yleisöä:

3 016

Illan muut pelit:

KooKoo – HPK 4-5 (0-1, 1-2, 3-2)
Ässät – Pelicans 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 42

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi