Kärpät tarttui oljenkorteensa – Juhamatti Aaltonen ratkaisijana

Kaksi ensimmäistä Ilvekselle neljännesfinaaleissa hävinnyt Kärpät nappasi keskiviikkona elintärkeän voiton Nokia Arenalla maalein 2-1 je (1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Kärppä-sankariksi nousi Juhamatti Aaltonen. Ilveksen keskushyökkääjäosasto koki puolestaan kolauksen, kun Petri Kontiola jätti kentän toisessa erässä.

Avauserässä verkot heiluivat kahdesti, kun ensin kymmenen peliminuutin jälkeen Aku Räty vei oululaiset johtoon. Maali oli Rädyn uran ensimmäinen pudotuspeleissä. Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Matias Mäntykivi laittoi b-pisteen kaarella ranteet lukkoon ja kiekko upposi yläkulmaan.

Tiukkaa vääntöä

Toista erää oli pelattu 12 ja puoli minuuttia, kun Marek Langhamer ryösti Julius Junttilan läpiajon. Toisen erän ainoa tilastomerkintä oli Kärppien saama kaksiminuuttinen väärästä vaihdosta. Langhamer torjui kuusi ja Joel Blomqvist viisi kertaa. Ilveksen konkarihyökkääjä Petri Kontiola loukkaantui tämän kaksikymppisen aikana.

Pitkän kaavan mukaan jatketaan

Kolmannessa erässä kova vääntö jatkui ja Langhamer ehti kymmenen ja Blomqvist kuusi kertaa. Yhtään jäähyä ei erässä nähty, mutta kovaa ja rehtiä pudotuspelikiekkoa kylläkin.

Jatkoerää oli pelattu pari minuuttia, kun Ilveksen Tuomas Salmela sai estämiskakkosen, mutta tuon joukkue kesti. Pari minuuttia myöhemmin Leo Lööf korkeasta mailasta kaksi kakkosta. Ilves taisteli kolmisen minuuttia tuota alivoimaa, mutta sitten Juhamatti Aaltonen laukoi b-pisteeltä kovaa ja tarkasti yläkulmaan.

– On todella hyvä fiilis, kun saatiin tärkeä voitto. Aloimme uskoa hommaan ja nyt uskalsimme vähän syötellä. Kamppailuvoimaa tämä vaatii. Oli pakko kuitata se maanantain hölmö jäähy, totesi Aaltonen.

Maalit:

10.04 0-1 Aku Räty (David Sklenicka, Jesse Koskenkorva)
12.34 1-1 Matias Mäntykivi (Jarkko Parikka)
67.26 1-2 Juhamatti Aaltonen (Ludwig Byström, Mika Pyörälä) yv

Torjunnat:

Marek Langhamer: 10+6+10+5 = 31
Joel Blomqvist: 5+5+6+0 = 16

Jäähyt:

Ilves: 4×2 min
Kärpät: 1×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi