Leijonien pesivät kasvonsa – Ruotsi kaatui

Karjala-turnauksen ottelu Suomi - Ruotsi oli perinteistä isänpäivän viihdettä.

Isänpäivän iltaan oli jälleen tarjolla EHT-jääkiekkoa, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa Hartwall Arenalla. Leijonat nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon maalein 3-2 (0-0, 1-2, 2-0).

Leijonat pääsi erän puolivälissä ylivoimalle, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta kiekkoa ei saatu verkkoon. Kertaalleen tuon kaksiminuuttisen aikana suomalaispuolustus pelasi huolimattomasti omissa ja Ruotsi oli päästä iskemään alivoimamaalin. Sami Rajaniemi pelasti kuitenkin joukkueen.

Erässä laukaukset maalipaikoissa päätyivät joko ohilaukaukseen tai sitten maalivahtien suojuksiin. Rajaniemi torjui kahdeksan kertaa ja Niklas Rubin viisi.

– Vähän kesti, että saatiin kone käyntiin, mutta sen jälkeen peli oli ihan hyvää. Maalia tämä kaipaa. Ihan nastaa pelata Suomessa Täällä on taas vähän enemmän aikaa, kun on isompi kaukalo, Aleksi Saarela summasi erän TV5:n haastattelussa.

Toinen erä ehti vain 18 sekuntia, kun Max Friberg ja Linus Ölund pääsivät kaksi-yksi -hyökkäykseen ja ensinmainittu yllätti Rajaniemen matalalla laukauksella. Vain 43 sekuntia myöhemmin tuli lisää lunta tupaan, kun Leon Bristedt laukoi ylivoimalla matalan laukauksen alakulmaan. Jere Sallinen ehti olla jäähyllä vain neljä sekuntia.

Kylmä erän alku – lopussa parempaa

Erää oli pelattu 14 minuuttia, kun Jere Sallinen ja Aleksi Saarela pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Sallinen syötti takakulmalle ja sieltä sitten Saarela tuikkasi sen verkkoon. Leijonat oli erän loppuhetkillä vielä lähellä tasoitusta, mutta Ruotsi kuitenkin selvisi johdossa tauolle.

– Saimme kiekon tuossa keskialueella ja siitä sitten painoimme alueelle. Tuloksena olikin sitten komea maali. Erän loppupuoli oli meiltä hyvää peliä. Jatkossa vain pitkiä hyökkäyksiä, paalutti Sallinen.

Leijonat jäähyili ja teki maalit

Kolmannen erän alkuun Suomi tappoi onnistuneesti lähes neljä ja puoli minuuttia yhtäjaksoista alivoimaa. Tuosta alivoimasta pelattiin noin puolitoista minuuttia kolmella viittä vastaan.

Erää oli pelattu vajaa kymppi, kun Vili Saarijärvi harhautti ensin pari ruotsalaista ja tuon jälkeen laukoi kiekon b-pisteeltä Rubin patjojen välistä verkkoon. Erää oli pelattu 17 ja puoli minuuttia, kun Valtteri Kemiläinen antoi tykkinsä puhua ylivoimalle ja niin kiekko upposi verkon perukoille.

Maalit:

20.18 0-1 Max Friberg (Linus Ölund, John Nyberg)
21.01 0-2 Leon Bristedt (Daniel Zaar, Anton Wedin) yv
34.10 1-2 Aleksi Saarela (Jere Sallinen, Vili Saarijärvi)
49.25 2-2 Saarijärvi (Jukka Peltola, Otto Karvinen)
57.33 3-2 Valtteri Kemiläinen (Jere Innala, Eemeli Suomi) yv

Torjunnat:

Rajaniemi: 8+3+4 = 15
Rubin: 5+6+5 = 16

Jäähyt:

Suomi: 7×2 min
Ruotsi: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: kuvakaappaus TV5:n lähetyksestä

Views: 74

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi