Kanadan ykköskenttä löi alkutahdit Naisleijonien verkkoon

Julia Liikala laittoi ylivoimalla irtokiekon maalin kulmalta sisään.

Kanada voitti Naisleijonat rutiininomaisesti maalein 4-1 (2-1, 1-0, 1-0). Kanadan ykköskentästä Marie-Philip Poulin, Sarah Nurse ja Jocelyn Larocque merkkauttivat tehot 1+1 naiseen.

Suomelle tuli melkoinen takaisku, kun Petra Nieminen ohjattiin suihkuun jo neljän ja puolen minuutin jälkeen. Samalla kun Nieminen meni ulos isoista ovista, niin hän pamautti käytävällä mailansa päreiksi. Syynä tuohon tuomioon oli selästä taklaaminen. Vitosta pelattiin kolmisen minuuttia, kun Sarah Nurse ohjasi neliön keskeltä kiekon yläkulmaan. Julia Liikala toi Naisleijonat tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin painamalla irtokiekon maalin kulmalta sisään.

– Riparipaikka tuli siihen ihan kivasti ja siitä oli hieno laittaa sisään. Nyt vaan täytyy jatkossa tehdä paikoista maalit, paalutti Liikala Discovery Sportille.

15 minuuttia oli pelattu, kun Marie-Philip Poulinin laukaus b-pisteeltä takakulmaan vei Kanadan uudelleen johtoon. Suomi pääsi yrittämään tasoitusta rankkarista vielä reilu sekunti ennen taukoa, mutta Kiira Yrjänen ei saanut kiekkoa Ann-Renee Desbiensin selän taakse.

Puolustustaistelua

Toisen erän alkuminuuteilla Anni Keisala otti muutaman todella ison torjunnan. Suomi sai ensimmäisen suhteellisen hyvän mylläkän Desbiensin maalille erän puolivälissä, mutta ilman tulosta. Meaghan Mikkelson viimeisteli kiekonmenetyksen jälkeen puolustajien jaloista, kun 13 minuuttia erää oli pelattu.

– Oli todella vaikee toinen erä meiltä. Pitäisi olla vaan huolellisempi. Niemisen tuomio oli kova isku meille, totesi Jenni Hiirikoski Discovery Sportille.

Tehotonta ylivoimaa

Naisleijonat pääsi pelaamaan kolmannen erän alkuun vielä minuutin verran ylivoimaa, mutta jälleen kerran ilman tulosta. Epäonnistuneen ylivoimansa jälkeen Suomi taisteli heti oman alivoimansa kuivin jaloin. Naisleijonat sai tuon alivoiman jälkeen nopeaan tahtiin kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta homma jäi molemmilla kerroilla vähän puolitiehen. Suomi otti puolitoista minuuttia ennen päätöstä Keisalan pois maaliltaan, mutta Blayre Turnbull painoi välittömästi b-pistealoituksen jälkeen kiekon omalta alueeltaan tyhjään maaliin.

– Peli oli juuri sellainen kuin odotimme, jos mä olisin ottanut kaikki kiinni, niin me olisimme voittaneet pelin 1-0. Kyllä meidän pitäisi laittaa maalipaikoista sisään. Nyt pitää laittaa katseet seuraavaan peliin, totesi Keisala Discovery Sportille.

Maalit:

7.41 0-1 Sarah Nurse (Marie-Philip Poulin, Jocelyne Larocque) yv
12.07 1-1 Julia Liikala (Susanna Tapani, Jenni Hiirikoski) yv
14.41 1-2 Poulin (Nurse, Larocque)
33.01 1-3 Meaghan Mikkelson (Ella Shelton, Sarah Fillier)
58.28 1-4 Blayre Turnbull (Emily Clark) tm

Torjunnat:

Anni Keisala: 13+18+9 = 40

Ann-Renee Desbiens: 7+4+5 = 16

Jäähyt:

Suomi: 1×2 min + Petra Nieminen 5+20 min

Kanada: 6×2 min

A-lohkon ensimmäisessä ottelussa USA murskasi Japanin peräti 10-0 (4-0, 5-0, 1-0).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi