Kanadan Jääkiekkoliiton operatiivinen johtaja väläyttää: Naisten kisat mahdollisesti elokuussa

Keskiviikkona IIHF tiedotti, että naisten jääkiekon MM-kisoja ei tulla pelaamaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti toukokuussa. Etänä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa väläytettiin mahdollisuutta kisojen pelaamiseen elokuussa.

– Kun kisojen ajankohtaa pohdittiin, oli meillä kaksi vaihtoehtoa. Toinen oli tämä 6.-16.toukokuuta ja toinen oli elokuun loppu, Kanadan Jääkiekkoliiton puheenjohtaja ja operatiivinen johtaja Scott Smith toteaa.

Kisat oli tarkoitus järjestää Halifaxissa ja Trurossa jo vuosi sitten, mutta koronatilanteen vuoksi ne peruttiin. Sama toistui tänä vuonna, päivää ennen kuin joukkueiden oli määrä matkustaa Nova Scotiaan.

– Olemme hyvin pettyneitä, että kisoja ei pystytä järjestämään. Päätös ei ollut meidän, vaan Nova Scotian viranomaisten. En halua syyllistää heitä, vaan me kunnioitamme heidän päätöstään, Smith sanoo.

Kisat pois Kanadasta?

IIHF kertoi jo aiemmin keskiviikkona, että kisat yritettäisiin järjestää kesällä. Hyvin todennäköisenä vaihtoehtona kisojen järjestämiselle on tuo Smithin mainitsema toinen vaihtoehto eli elokuun loppu. Täysin poissuljettu ei ole sekään vaihtoehto, että kisat siirrettäisiin pois Kanadasta.

– Kaikki on mahdollista. Tänään viideltä olimme täysillä järjestämässä kisoja, mutta enää puoli kahdeksan aikaan emme olleet niitä järjestämässä. Ykkössuunnitelma on se, että kisat järjestetään Kanadassa 2021, mutta tällä hetkellä mikään ei ole varmaa, Kanadan Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Tom Renney pohtii.

Järjestetäänkö kisoja vuonna 2021, jää nähtäväksi. Kanadan Jääkiekkoliitolla ainakin on kova halu kisojen järjestämiseen ja pettymys heillä on suuri, kun ne jouduttiin tässä vaiheessa peruuttamaan.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 77

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi