Kanada näytti leijonille kaapin paikan

Kanada ei antanut Suomelle mitään mahdollisuuksia tiistaina Pariisissa pelatussa b-lohkon päätösottelussa, sillä vaahteralehtien voittonumerot kirjattiin luvuin 5-2 (3-1, 1-1, 1-0). Suomi suuntaa seuraavaksi Kölniin ja siellä odottaa puolivälieräottelu Yhdysvaltoja vastaan torstaina.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, sillä sitä oli pelattu vain nelisen minuuttia ja peli oli Kanadalle jo 2-1. Maalinteon aloitti Kanadan Mitchell Marner, mutta Suomi tuli peliin mukaan 22 sekuntia myöhemmin Jani Lajusen osumalla. Lajusen osumasta ehti kulua kuitenkin vain 58 sekuntia, kun Colton Parayko laukoi ylivoimalla kovaa ja tarkasti kiekon ohi Harri Säterin.

Suomi sai uudelleen kokea Kanadan ylivoiman kovuuden 15. minuutilla, kun Marner siirsi illan toisellaan vaahteralehdet jo kahden maalin johtoon. Suomi oli avauserässä aikalailla ottavana osapuolena ja tuosta kertoo karua kieltään se, että Säteri torjui erässä 12 kertaa ja virkaveli Calvin Pickard selvisi viidellä kopilla.

Julius Honka ja ääretön itseluottamus

Suomi pääsi kakkosperiodin alussa koettamaan ylivoimalla ja Julius Hongalla olikin pari paikkaa tintata kiekko maaliin, mutta Pickard ei ollut yllätettävissä. Melkein välittömästi Suomen yrityksen jälkeen oli Kanadan vuoro päästä ylivoimalle ja tuolla kertaa Säteri ja puolustus pelastivat Suomen takaiskulta osin onnella ja osin taidolla.

Erän yhdeksännellä minuutilla Säteri sai sitten kaivaa kiekon selkänsä takaa. Kanadan neljännen maalin viimeisteli Brayden Point. Suomi onnistui kaventamaan kolmisen minuuttia ennen loppua, kun Atte Ohtamaan lämäri painui komeasti yläkulmaan. Julius Honka teki maaliin komean esityön, sillä ensimmäisissä arvokisoissaan pelaava jyväskylälähtöinen puolustaja pyöri äärettömällä itseluottamuksella Kanadan alueella ja antoi kiekon lopulta Ohtamaalle b-pisteen kaarelle. Toinen erä oli torjuntojenkin valossa tasaisempi, sillä Pickardilla oli seitsemän koppia ja Säterillä yksi vähemmän.

Ei edes kahden miehen ylivoimalla

Päätöserää ehdittiin pelata vain 34 sekuntia, kun kiekko oli jälleen Suomen verkossa. Tällä kertaa osuman viimeisteli Matt Duchene, joka luisteli vauhdilla läpiajoon eikä suomalaispuolustus pysynyt vauhdissa mukana.

Suomi pääsi pelaamaan erän puolivälin tienoilla 43 sekuntia kahden miehen ylivoimalla, mutta kiekkoa ei leijonajoukkue saanut millään Pickardin selän taakse. Kertaalleen Sebastian Aho tarjoili aivan luukulle, mutta niin vain siitäkin saatiin vielä Pickardin ulottuville.

Erän loppu oli jo melkoista pelailua eikä maaleja enää nähty. Kanadakaan ei onnistunut toimittamaan kiekkoa verkkoon viimeisestä ylivoimastaan. Tuossa erikoistilanteessa Suomen alivoimamaali oli jopa lähempänä kuin vaahteralehtien osuma. Kanadan pelasti takaiskulta maalivahti Pickardin komea syöksy lähellä siniviivaa.

Tappio tiesi sitä, että Suomi kohtaa torstain puolivälierässä Yhdysvallat ja tuo ottelu pelataan Kölnissä eli Suomella on edessä matkustuspäivä.

Maalit:

2.46 1-0 Mitchell Marner (Brayden Point, Michael Matheson)
3.08 1-1 Jani Lajunen (Oskar Osala)
4.06 2-1 Colton Parayko (Marner) yv
13.45 3-1 Marner (Mark Scheifele) yv
28.09 4-1 Brayden Point (Matheson)
36.51 4-2 Atte Ohtamaa (Julius Honka)
40.34 5-2 Matt Duchene (Sean Couturier)

Torjunnat:

Calvin Pickard: 5+7+6 = 18
Harri Säteri: 12+6+5 = 23

Jäähyt:

Kanada: 5×2 min
Suomi: 6×2 min + Sebastian Aho 10 min

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi