Kanada löi Suomen Hartwall Arenalla – “Pelattiin päävalmentajaurani paras erä”

Kanadan naisten maajoukkue otti 4-2-voiton Suomesta, kun joukkueet kohtasivat Hartwall Arenan iltapäivässä. Kanada hallitsi ottelua, mutta myös naisleijonat onnistuivat luomaan paikkoja kohti Emerance Mashmeyerin vartioimaa maalia.

– Ensimmäinen erä parasta peliä, mitä olemme Kanadaa vastaan pelanneet minun päävalmentajakaudellani. Viimeinen erä oli okei, kakkonen oli se murheenkryyni. Pikkuisen paremmin selvittiin kuin Calgaryssä, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen pohti.

Avauserässä Kanada onnistui maalinteossa vasta ajassa 14:32, vaikka pääsi kokeilemaan ylivoimallakin, kun Minnamari Tuominen sai kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. Suomikin sai omat paikkansa, kun pääsi kahden naisen ylivoimalle.

– Oli vauhdikas peli, kuten ennalta ajattelimmekin. Kanada on kyllä todella luisteluvoimainen joukkue. Kyllä tuo loppu osoitti, että meillä on maalipaikkoja, mutta niistä pitäisi vain saada tehtyä maaleja, Tuominen totesi.

Pelkästään maalipaikkojen hyödyntämisestä ei homma jäänyt kuitenkin kokeneen puolustajan mukaan uupumaan, vaan parannettavaa löytyy myös muilla osa-alueilla.

– Kyllä varmasti jokaisella kentän osa-alueella löytyy parannettavaa. Jos he tekevät neljä, pitää itse tehdä viisi. Ei meidän ehkä maalintekokilpailuun kannata lähteä. Puolustamista pitää vielä entisestään tiivistää, Tuominen tiesi.

Nieminen ja Holopainen onnistuivat

Suomelta onnistuivat maalinteossa Petra Nieminen toisen erän viimeisellä viidellä minuutilla. Viimeisen erän alkuun Kanada meni taas kolmen maalin johtoon, mutta toivoa antoi Tuomisen seurajoukkuetoveri Elisa Holopainen. Molemmat pelaavat Naisten Liigaa Kiekko-Espoon riveissä.

– Kyllä oli kova peli, aika fyysistä ja nopeata peliä oli. Lopussa päästiin pelaamaan ilman maalivahtia aika kauan, mutta emme saaneet siitä maalia. Kaikin puolin aika kova kamppailu oli, Holopainen kiteytti.

Ottelu pelattiin Hartwall Arenalla niin sanotuissa kirkkaissa valoissa. Yleisöä oli paikan päälle saapunut peliä katsomaan 2 041 katsojaa. Sekä Tuomiselle että Holopaiselle esiintyminen Suomen suurimmassa jäähallissa oli ensimmäinen kerta.

– Kyllähän se oli hienoa pelata täällä Helsingissä. Katsojiakin oli hyvin paikalla, niin oli kiva pelata, Holopainen kuittasi.

Suomi kohtaa vielä Kanadan kahteen kertaan viikonlopun aikana. Seuraava kamppailu on lauantaina Turun Gatorade Centerissä. Ottelu alkaa kello 14.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi