Kanada kaatoi Norjan – Iso-Britannia parempi kuin Valko-Venäjä

MM-kisoissa kolme ensimmäistä peliään hävinnyt Kanada osoitti heräämisen merkkejä ja sen sai kokea Norja, sillä vaahteranlehtipaidat nappasivat voiton maalein 4-2 (2-0, 1-2, 1-0). Tänäänkin Kanada tuhlaili maalipaikkoja oikein urakalla.

Ottelua ehdittiin pelata ainoastaan 22 sekuntia, kun Connor Brown toimitti kiekon jo Henrik Haukelandin selän taakse. Maali kyllä haiskahti vahvasti potkulta, mutta tuomaristo hyväksyi sen kuitenkin videotarkastuksen jälkeen. Adam Henrique tuplasi Kanadan johdon erän puolivälissä, kun vaahteranlehdet pelasivat kahden miehen ylivoimalla. Erä oli numeraalisesti seuraavanlainen: Brown ja Henrique 1+1 ja Owen Power 0+2. Haukeland oli puolestaan täystyöllistetty, sillä hänelle kertyi 14 torjuntaa, kun taas virkaveli Darcy Kuemper selvisi viidellä.

Toista erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Thomas Valkvæ Olsen onnistui viimeistelemään kavennusmaalin. Maali luiskahti hieman helposti Kuemperin selän taakse. Tuosta kello kävi ainoastaan minuutin ja 20 sekuntia, kun Mats Rosseli Olsen löi pelin jo tasoihin. Kanada siirtyi uudelleen kuskin paikalle, kun Andrew Mangiapane laukoi kiekon b-pisteiden välistä verkkoon. Brown merkkautti tähänkin osumaan syöttöpisteen.

Norja pääsi pelaamaan kolmannen erän ensimmäiseen vitoseen peräti neljä minuuttia ylivoimalla, mutta eipä joukkue mitään kauhean vaarallista pystynyt Kanadan maalille luomaan. Erän puolivälissä Henrique iski alivoimalla illan toisensa ja sillä Kanada siirtyi 4-2 -johtoon. Pian Henriquen osuman jälkeen Norja pääsi pelaamaan minuutin verran kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta vuonomaan joukkue ei siitä saanut.

Naapurihallissa samaan aikaan pelatussa ottelussa Iso-Britannia voitti Valko-Venäjän maalein 4-2 (1-0, 2-1, 1-2). Liam Kirk osui briteille kahdesti.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 36

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi