Kiekko-Espoo jälleen mestariksi – ratkaisu oli hieman onnekas

Niiralan montun torstai-illassa KalPa ja Kiekko-Espoo kohtasivat neljännen kerran Naisten Liigan finaaleissa. Ottelusarja oli ennen illan peliä espoolaisille 2-1. Espoolaiset juhli Kuopiossa mestaruutta, sillä joukkue voitti KalPan numeroin 3-2 (1-0, 1-0, 2-1).

– Mun mielestäni tänään oli kotiläksyt tehty aika hyvin. Onneksi kestimme sen tasoituksen ja teimme vielä yhden loppuun. Pajarisen torjunta tuohon loppuun, kun Holopainen tulee yksin läpi, niin se kertoo aika paljon hänestä, totesi K-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen.

Tiistain tapaan tälläkin kertaa nähtiin vierasjoukkueelta nopea maali. Espoolaisten maalista vastasi Ella Viitasuo, kun peliä oli pelattu vain 58 sekuntia.

Avauserässä ei enempää maaleja nähty, mutta paikkoja siihen kyllä oli, sillä KalPa pääsi kolmesti ylivoimalle ja K-Espookin sai kaksi ylivoimamahdollisuutta.

Sofia Nuutinen vei Espoon jo lähelle mestaruutta

Toista erää oli pelattu 12 minuuttia, kun Sofia Nuutinen tuplasi ylivoimalla espoolaisten johdon. Hetki aiemmin KalPalla oli omalla ylivoimallaan useampikin paikka lyödä peli tasoihin.

Nuutisen osuman jälkeen Kiekko-Espoo pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, sen Tiina Ranne ja kuopiolaispuolustus onnistuivat selvittämään.

KalPa kiri lähelle

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 30 sekuntia, kun Elisa Holopainen onnistui rangaistuslaukauksessaan ja näin kuopiolaiset olivat taas pelissä mukana.

– Pettymys tässä on nyt päällimmäisenä, mutta eiköhän tämäkin vielä jossain vaiheessa kirkastu. Meiltä vähän tahmea alku, mutta päätimme laittaa kolmannessa erässä kaikki peliin, mutta sitten kaverille vähän pomppi, totesi KalPan kapteeni Tanja Koljonen.

KalPa tuli tasoihin, kun vajaa seitsemän minuuttia oli kellossa. Tanja Niskanen laukoi komeasti siviviivalta ja Tiia Pajarinen oli voimaton. Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Anniina Rajahuhta laukoi b-pisteen ulkokaarelta ja se muutti suuntaa Emma Ritarin varusteista.

– Tää taitaa olla mun kahdeksas mestaruus, mutta kaikki maistuu yhtä hyvältä. Meillä on ollut tasainen joukkue. Kun on riemun tunne, niin ei tuo pokaali paljon paina. Ei maalin pidä olla kaunis. Tää tuntuu ihan sairaan hienolta, totesi Kiekko-Espoon Rajahuhta.

Viimeisellä minuutilla minuutilla Holopainen pääsi vielä nokikkain Pajarisen kanssa, mutta espoolaismaalivahti veti pidemmän korren. Näin Kiekko-Espoo juhli jälleen Suomen mestaruutta.

– Ei tämä mun ensimmäinen hopea paljon lämmintä, kun tavoite oli paljon korkeammalla. Alku oli tahmea, mutta kolmannessa erässä meillä oli paikkamme mennä menojaan ja sitten kaverille vähän pomppi, paalutti KalPan päävalmentaja Marjo Voutilainen.

Maalit:

0.58 0-1 Ella Viitasuo (Tea Villilä, Emilia Vesa)
31.50 0-2 Sofia Nuutinen
40.30 1-2 Elisa Holopainen rl
53.08 2-2 Tanja Niskanen (Saila Saari, Holopainen) yv
56.33 3-2 Anniina Rajahuhta

Torjunnat:

Tiina Ranne: 8+14+9 = 32
Tiia Pajarinen: 13+11+11 = 35

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi