Kaksi suomalaista Podiumilla – Bottas teki historiaa

Formula 1-sarja sai uuden voittajan Venäjän Sotšissa ajetussa kilpailussa Mercedeksen suomalaiskuljettajan Valtteri Bottaksen juhliessa keskimmäisellä korokkeella. Bottas ampaisi heti lähdössä kärkeen ottaen koko kärkinelikon parhaimman lähdön.

Suomalainen kontrolloi kisaa alusta loppuun, vaikka pieniä lämpöongelmia autossa olikin kisan edetessä. Bottakselle voitto oli hänen uransa ensimmäinen ja sen saavuttamiseen tarvittiin yhteensä 82 osakilpailua.

– Nyt oli sellainen kilpailu, mihin voi olla tyytyväinen. Ensimmäinen voitto, kyllähän siihen aika kauan meni, yli 80 kilpailua ja aika monta vuotta, Bottas tykitti lehdistötilaisuudessa.

Bottas aloitti Formula 1- uransa Williamsin ratissa ja siirtyi talven aikana ajamaan Mercedeksen riveihin, tallin joka on hallinnut sarjaa jo useamman vuoden ajan. Nyt suomalaiskuljettajalla on allaan voittaja-auto ja se näkyy myös tuloksissa.

– Tälle kaudelle lähdettiin eri lähtökohdista ja tänä vuonna on sellainen kilpailukykyinen auto, niin eiköhän se ollut vain ajan kysymys, että kaikki menee nappiin, Bottas mietti.

– Nyt oli oikeastaan ensimmäinen kilpailu, että ei ollut mitään häikkää missään ja kaikki meni hyvin, lähtö oli hyvä, renkaat pelasi hyvin eikä ollut muutenkaan mitään teknisiä ongelmia. Yksi parhaista omista kisoista, näitä vain lisää.

FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Suomalaisittain kilpailun täydensi Ferrarilla ajava Kimi Räikkönen, joka ajoi maaliin kolmannella sijalla. Räikkönen lähti kilpailuun toisesta lähtöruudusta, mutta ei saanut sellaista starttia, jolla olisi noussut taisteluun kilpailun voitosta. Pettymyksestään huolimatta Räikkönen lähetti onnittelut maan miehelleen.

– Onnittelut voitosta Valtterille. Suomalainen sentään voitti, niin se on pääasia, Räikkönen naureskeli.

– Vähän oli heikko lähtö, niin sen jälkeen ei oikeastaan hirveästi tapahtunut kisassa. Ihan ok kisa, verrattuna edellisiin tämän kauden kisoihin multa.

Kilpailussa toiseksi ajoi Ferrarin Sebastien Vettel ja Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton oli kilpailussa vasta sijalla neljä. Max Verstappen oli kilpailussa viides. Seuraavan kerran Formula 1- sirkus matkustaa Espanjaan Kataloniaan, jossa käydään kauden viides osakilpailu legendaarisella Barcelonan moottoriradalla.

Teksti: Joni Hildén  (Twitter @HildenJoni)

Kuvat: Steve Etherington / Mercedes F1, Ferrari S.p.A.

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi