Juuso Mäenpää ratkaisi voiton KalPalle – HIFK:lle piste

KalPa voitti Kuopion Olvi Areenalla HIFK:n maalein 2-1 ja (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Ottelun voittomaalista vastasi Juuso Mäenpää ja toinen sankari oli tehot 1+1 nakuttanut Kasper Simontaival.

Avauserä oli KalPan hallintaa jo siksikin, että kuopilaisilla oli kaksi ylivoimamahdollisuutta, kun HIFK:lla vain yksi. Matej Machovsky torjui erässä vain kolmesti, kun taas virkaveli Roope Taponen ehti kiekon tielle yhdeksän kertaa.

Tehotonta, tehotonta

Toisessakaan erässä ei maaleja nähty. HIFK ei onnistunut edes kahdella ylivoimallaan. Helsinkiläiset eivät joutuneet itse kertaakaan alivoimalle. Tilanteetkin olivat aika vähissä, sillä Machovsky torjui viisi kertaa, kun taas Taposelle koppeja kertyi kuusi.

Tasaista edelleen

Ottelun avausmaali nähtiin, kun kolmatta erää oli pelattu noin neljä minuuttia ja siitä vastasi Kasperi Simontaival. Esityön tuohon maaliin teki Juuso Könönen, joka kaivoi kiekon kulmassa kiertäen maalin ja tuon jälkeen mies syötti maalin kulmalle Simontaipaleelle. Erä oli lähes puolivälissään, kun kauden ensimmäistä otteluaan pelannut Johan Motin laukoi yläkaarelta kiekon takakulmaan ja näin peli oli taas tasan. KalPa pääsi kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua ylivoimalle, mutta kuopiolaisten neljäskään miesylivoima ei tuottanut tulosta.

Jatkoajan ensimmäisellä minuutillaTaponen nollasi Aapeli Räsäsen maalintekoaikeet. 56 sekunnin pelin jälkeen Teemu Tallbergille vihellettiin kaksiminuuttinen kampituksesta. Tuon kakkosen HIFK kesti, mutta Tallberg ei ehtinyt vielä peliin mukaan, kun Juuso Mäenpää ohjasi Simontaipaleen laukauksen verkkoon ajassa 62.59.

– Tänään oli todella kova kamppailupeli. Me tiesimme sen, että HIFK:lla on kovat paineet. HIFK tuli kovaa peliin, mutta me kestimme tuon alun, totesi Mäenpää CMorella.

Maalit:

43.58 1-0 Kasperi Simontaival (Juuso Könönen, Lasse Lappalainen)
49.39 1-1 Johan Motin (Kasper Kotkansalo, Roni Hirvonen)
62.59 2-1 Juuso Mäenpää (Simontaival, Colby Sissons)

Torjunnat:

Matej Machovsky: 3+5+6+0 = 14
Roope Taponen: 9+6+3+3 = 21

Jäähyt:

KalPa: 3×2 min
HIFK: 5×2 min

Yleisöä:

Kierroksen muut ottelut:

KooKoo – Pelicans 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)
Sport – HPK 2-5 (0-1, 2-2, 1-2)
Ässät – Kärpät 3-5 (0-1, 1-2, 2-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi