Justin Danforth upotti Sportin – Lassi Lehtiselle vuoden jatko

Lukko ja Sport tarjoilivat vauhdikasta kiekkoviihdettä. (kuva:Jouni Mikola)

Lukko katkaisi orastavan tappioputkensa, kun Sport kaatui Justin Danforthin kahdella maalilla 2-1 ja (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Ottelun työnsankari oli 44 kertaa torjunut Sport-vahti Mikä Järvinen.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta kiekkoa, mutta ajoittain myös melko päätöntä kohellusta. Kumpikaan ei onnistunut kertaakaan maalinteossa. Lukko pääsi yrittämään erässä kahdesti ylivoimalla, joukkueen heikko ylivoimapelaaminen sai edelleen jatkoa.

Sport pääsi erän lopulla ylivoimalla, mutta tulos oli siis kuin raumalaisilla. Sport-vahti Mika Järvinen oli lähes täystyöllistetty 13 torjunnallaan. Lassi Lehtinen puolestaan selvisi kuudella kopilla.

Justin Danforth päätti Lukon kuivan kauden

Toisessakin erässä vauhtia riitti, mutta nyt nähtiin myös maaleja. Kumpikin onnistui kaksikymppisellä kertaalleen, ja ensin verkkoa heilutti Sport, kun William Rapuzzi toimitti kiekon verkkoon noin neljän pelatun minuutin jälkeen.

Lukko tuli tasoihin ottelun puolivälissä, kun Justin Danforthin laukaus upposi verkkoon Järvisen längistä. Tuo maali myös katkaisi Lukon 153 minuutin ja 52 sekunnin mittaiseksi venyneen maalittoman jakson.

Lukko oli lähellä tasoitusta jo ennen Danforthin osumaa, kun Mark Auk vapautti Antti Saarelan läpiajoon. Saarela kuitenkin kaadettiin tilanteessa ja kiekkokin oli jossain Järvisen alla. Tilanteesta ei tuomittu edes jäähyä.

– Kelasin tilanteen moneen kertaan läpi ja en löytänyt siitä rikettä, totesi otteluvalvoja Sami Seppälä.

Sportin Järvinen kesti melkein loppuun asti

Kolmaskin erä oli Lukon sarjatulta, mutta 17 kertaa Sport maalilla torjunut Järvinen kesti. Lehtinen joutui erässä puolestaan torjumaan vain neljästi, mutta ne pahimmat tuli viimeisen 30 sekunnin aikana.

Varsinainen peliaikaa ei tuonut ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoaikaa ehdittiin pelata puolitoista minuuttia, kun Danforth iski voittomaalin Saarelan esityöstä.

– Tänään poistettiin kaikki likoon ja vähän enemmänkin. Toivottavasti tästä lähtee nyt uusi nousu, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Lehtiselle vuoden jatko

Ottelun jälkeen Lukko ilmoitti, että maalivahti Lassi Lehtinen jatkaa raumalaispaidassa ainakin vielä yhden kauden.

Maalit:

24.03 0-1 William Rapuzzi (Santeri Haarala, Antti Kalapudas)
30.34 1-1 Justin Danforth (Rony Ahonen)
61.32 2-1 Danforth (Antti Saarela)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+5+5+0 = 16

Mika Järvinen: 13+12+17+2 = 44

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min

Sport: 6×2 min

Yleisöä:

3 385

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – KooKoo 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Ilves – JYP 3-1.(2-0, 1-0, 0-1)
KalPa – Jukurit 4-3 vl(0-1, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Alexander Ruuttu
Kärpät – HPK1-3 (0-0, 0-1,1-2)
TPS – Ässät 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)
Pelicans – SaiPa 3-2 vl (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Hynek Zohorna

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi