Jussi Olkinuora nollasi Tshekin – Leijonat pelaa mitaleista

Suomi voitti Tshekin MM-kisojen puolivälieräottelussa 1-0 (0-0, 1-0, 1-0). Ottelun ainoan osuman viimeisteli Jere Innala. Innalan lisäksi toinen Leijona-sankari oli 28 kertaa torjunut Jussi Olkinuora.

– Päätimme, että taistelemme, nyt ei voi kuin hattua nostaa jätkille. Mielestäni ansaittu voitto meille. Pomminvarmaa on se, että finaalissa on suomalaisia valmentajia, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen CMorella.

Erän alussa Leijonat oli selvästi Tshekin jaloissa, mutta selviytyivät ilman takaiskuja. Vähitellen joukkue sai juonesta kiinni. Anton Lundell toimitti kiekon puolitoista minuuttia ennen erätaukoa kiekon ylivoimalla tshekkipuolustajan mailan kautta verkkoon. Tuo osuma kuitenkin hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

– Tshekki on hyvä joukkue ja me saamme olla kokoajan varpaillaan heidän kanssaan. Olen sitä mieltä, että tuo Lundellin veto oli maali, totesi Olli Määttä CMorella.

Toista erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Atte Ohtamaa pääsi vetämään vastakiekkoon, mutta kiekko kilahti vain poikkiputkeen. Erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Jere Innala onnistui toimittamaan kiekon Simon Hrubecin selän taakse.

– Todella hyvä fiilis, kun tuli tehtyä maali. Nyt pitää pysyä edelleen kiekossa ja puolustaa hyvin, niin hyvä tulee, paalutti Innala CMorella.

Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä Tshekki painoi rajusti, mutta suomalaispuolustus ja Jussi Olkinuora kestivät. Tshekki yritti lopussa ilman maalivahtia, mutta hurjasta painostuksesta huolimatta Leijonat selvisivät. Näin Suomi pelaa jälleen välierissä.

– On se kivaa, kun kesäjäät jatkuu vielä. Pelattiin hyvää puolustavaa kiekkoa. Saksa sopii meille ihan hyvin, sanaili Olkinuora CMorella.

Toisessa illan puolivälieräottelussa Kanada voitti Venäjän jatkoajan jälkeen maalein 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0). Näiden tulosten jälkeen lauantain välierissä kohtaavat USA ja Kanada sekä Suomi ja Saksa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi